bilgisayarci
FD Üye
Karamelize Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
Karamelize soğan için;
- 4 adet soğan
- 2 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- İnce kıyılmış maydanoz
Karamelize Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları soyup, güzelce yıkıyoruz. Dilerseniz ikiye, dörde veya halka şeklinde bölüyoruz. (nasıl isterseniz, o şekilde doğrayabilirsiniz. )
- Katmanları ayırıp, tavaya alıyoruz.
- Yağı ve soğanları hafif kavuruyoruz.
- Daha sonra üzerlerine şekeri de ekleyip iyice kavuruyoruz.
- Soğanların rengi pembeleşene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
- Soğanlarımız hazır olduğunda bir kenara alıp, soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra bizde yoğurtları ve tuzu güzelce karıştırıp, servis için istediğimiz tabağın tabanına yayıyoruz. (bu esnada soğan harcınızın iyice soğuduğundan emin olun. )
- Üzerine doğaları da koyup, maydanozları da seriyoruz ve servise hazır. (tarife ek olarak, dilerseniz baharat ekleyebilirsiniz. ) Şimdiden ellerinize sağlık, afiyet olsun.