Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karamelize Soğan Mezesi

Karamelize Soğan Mezesi
0
135

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
karamelize-sogan-mezesi.jpg

Karamelize Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı toz sumak
  • 10 dal maydanoz

Karamelize Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle kuru soğanların dış kabuklarını soyup, ortadan ikiye bölüp, katmanlarını tek tek ayırıp zeytinyağı eklediğimiz tavaya ilave edin. Ağzı kapalı üç dakika kavuralım ve kapağı alıp, kısık ateşte rengi dönene kadar kavuralım.
  2. Bir yemek kaşığı şeker ekleyip karamelize olana kadar kavurup, üç yemek kaşığı su ekleyip soğanların suyunu tamamen çekene kadar kısık ateşte kavuralım ve beş dakika soğumaya bırakalım.
  3. Soğuyan karamelize soğanı baharatlar ile buluşturup karıştıralım ve bir kenara alalım.
  4. Ayrı bir kapta süzme yoğurt normal yoğurt ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım, servis tabağına yayıp, üzerine karamelize soğanı döküp, biraz maydanoz ile süsleyip, servis yapalım afiyet olsun.
Karamelize Soğan Mezesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt