Karamelize Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı su
- 1,5 su bardağı süzme yoğurt
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tozbiber
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı toz sumak
- 10 dal maydanoz
Karamelize Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kuru soğanların dış kabuklarını soyup, ortadan ikiye bölüp, katmanlarını tek tek ayırıp zeytinyağı eklediğimiz tavaya ilave edin. Ağzı kapalı üç dakika kavuralım ve kapağı alıp, kısık ateşte rengi dönene kadar kavuralım.
- Bir yemek kaşığı şeker ekleyip karamelize olana kadar kavurup, üç yemek kaşığı su ekleyip soğanların suyunu tamamen çekene kadar kısık ateşte kavuralım ve beş dakika soğumaya bırakalım.
- Soğuyan karamelize soğanı baharatlar ile buluşturup karıştıralım ve bir kenara alalım.
- Ayrı bir kapta süzme yoğurt normal yoğurt ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım, servis tabağına yayıp, üzerine karamelize soğanı döküp, biraz maydanoz ile süsleyip, servis yapalım afiyet olsun.