Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karamelize Soğanlı Enginar

Karamelize Soğanlı Enginar
0
42

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
karamelize-soganli-enginar.jpg

Karamelize Soğanlı Enginar Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet enginar
  • Enginarlara sürmek için 2 yemek kaşığı kadar limon suyu
  • 4 orta uzunluk soğan
  • 8 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • 1/2 (yarım) limonun suyu

Karamelize Soğanlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tencereye alınan zeytinyağında piyaz doğranan soğanlar ve küçük küçük doğradığımız sarımsaklar kavrulur.
  2. Yıkayıp altına ve üzerine fırçayla limon suyu sürdüğümüz enginarlar, kavrulan karışımın üzerine zıt bir halde kapatılır.
  3. Tuz, sıktığımız 1/2 limonun suyu ve 1 su bardağı sıcak su ek edilir; pişmeye bırakılır. 15-20 dakika sonra enginarlar çevrilir. (Enginarlar pişmezse sıcak su eği yapılabilir)
  4. Pişen enginarların içine soğanlı, sarımsaklı karışım doldurulur. Dereotu serpip servis edilir. Afiyet olsun.
Karamelize Soğanlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt