Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karamelize Soğanlı Müceddera Pilavı

Karamelize Soğanlı Müceddera Pilavı
0
27

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
karamelize-soganli-muceddera-pilavi.jpg

Karamelize Soğanlı Müceddera Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 4 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 iri soğan
  • 1 su bardağı pirinç

Karamelize Soğanlı Müceddera Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Mercimeği 4 su bardağı su ile 12-13 dk haşlayalım.
  2. Piyazlık doğradığımız soğanları elimizle hepsi hilal şeklinde olacak gibi ayıralım.
  3. Zeytinyağında kavurmaya başlayalım. Soğanların çok göründüğüne bakmayın, suyunu salınca hacmi yarıya iniyor.
  4. Soğanların rengi dönmeye başlayınca yarısını ayıralım.
  5. Tencerede kalan soğanların üzerine yıkanmış pirinci ekleyelim.
  6. Pirinç ve soğanı güzelce kavuralım.
  7. Suyunu ekleme zamanı geldiği zaman mercimekleri haşladığımız sudan 2 su bardağı ekleyelim.
  8. Tuzunu ekleyelim. Hafifçe karıştıralım. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  9. Ayrı bir tavada ayırdığımız soğanları yüksek ateşte güzelce karamelize edelim.
  10. Bu aşamada ben bazen azıcık daha zeytinyağı eklemeyi tercih edebiliyorum.
  11. Soğanları tam yakmamaya özen gösterelim.
  12. Pilavımızı üzerine kuru ve temiz bir bez koyup kapağını kapatarak biraz dinlendirelim.
  13. Demlenmiş müceddera pilavımızı üzerine karamelize soğanı ekleyerek servis edelim.Afiyet olsun.
Karamelize Soğanlı Müceddera Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt