bilgisayarci
FD Üye
Karamelli Badem Şekeri Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram badem (tuzsuz kavrulmamış)
- 1 buçuk çay bardağı su
- 1 buçuk çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Karamelli Badem Şekeri Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yapılışı aslında oldukça kolay ???? evin içi de tarçınlı tarçınlı kokuyor.
- Teflon tavamıza şekerimizi suyumuzu ve tarçınımızı ilave ediyoruz ve karıştırmaya başlıyoruz. Başından asla ayrılmıyoruz badem şekerler bitene kadar.
- Kaynamaya başlayınca içine bademlerimizi de atıyoruz ve karıştırmayı yine asla bırakmıyoruz.
- Şekerimiz karamelize olacak. Karıştırmayı bırakmayın ki yanmasın.
- Suyu bitince rengi parlak olacak, sonra rengi solacak. Solunca bademleri çıkarmayın ve devamlı karıştırın.
- Bu aşamada ocağınızın altını biraz kısın ben genel olarak şeker eridikten sonra altını biraz kısmıştım.
- Tekrar rengi parlaklaşacak. Yakmamak için karıştırın durmadan. Parlaklaşınca bademlerimizi fırın kağıdı serili bir tepsiye dökün fazla birbirinin üstünde yapışık olmasın.
- Soğumaya bırakın soğunca dışı çıtır çıtır olacaktır. Daha sonra tek tek ayırıp servis tabağınıza alın.
- Kış günü bir film eşliğinde çok güzel gider. Afiyet bal şeker olsun #.