Karamelli Çikolatalı Browni Tarifi İçin Malzemeler
Karamel için:
- 375 gram condensed milk (Şekerli süt)
- 40 gram tuzsuz tereyağı
- 1/4 (çeyrek) (Çeyrek bardak)golden syrup(şeker pekmezi)
- 180 gram tuzsuz tereyağı
- 200 gram sütlü çikolata
- 3 adet yumurta
- 1 su bardak şeker
- 1 su bardak ve ekstra çeyrek bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- Sıcak çikolata tozu
Karamelli Çikolatalı Browni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce karameli yap.Şekerli sütü,tereyağı,pekmezi küçük sos tencereye koyup kısık ateşte karıştırarak koyulaşmasını sağlayın.
- 15-20 dk sonra kapatın başka kaba aktarıp üstüne stretch folyo koyup soğumaya bırakın.
- Fırını 180°ayarlayın.
- Dört köşe tepsiye yağlı kağıt serin.
- Browni için.Çikolata ve tereyağı benmari usulü eritin.
- Yumurta ile şekeri çırpın ılık çikolatayı yumurtaya ekleyin. Un kabartma tozu ekleyip tepsiye dökün.
- 45-50 dk pişirin kürdan testi yapın ve soğumaya bırakın.
- Kare kare kesin.
- Sonra ortalarından kesip karameli sürün ve üstlerine sıcak çikolata tozu serpin.