bilgisayarci
FD Üye

Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket etimek
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 paket süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle etimekleri tepsiye dizip şerbetimizi hazırlıyoruz. Bu tatlımızın şerbeti diğer şerbetlerden farklı şekeri karamelize ediyoruz yani önce şekeri tenceremize alıp iyice eriyip rengi koyulaşıncaya kadar ocakda tutuyoruz.
- Karıştırmadan tencereyi sallayarak eridikten sonra suyunu koyup erimeye bırakıyoruz.
- Şeker katılaşacakdır korkmayın eriyecek kaynadıktan sonra altını kapatıp etimeklerimizin üzerine döküyoruz.
- Daha sonra karamelimizi yapıyoruz şekeri bir tavada karıştırmadan eritiyoruz.
- Şekerimiz eriyip rengini aldıktan sonra tereyağımızı atıp eritiyoruz.
- Eridikten sonra kremamızı döküyoruz sertleşecektir endişe etmeyin karıştırın bool bol kaynayıp istediğimiz kıvama gelince altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Muhallebimize başlıyoruz bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alarak pişiriyoruz katılaşıp kaynadıkdan sonra altını kapatıp tereyağ ve vanilya ekliyoruz.
- Sonrasında etimeklerin üzerine sıcak muhallebiyi döküyoruz.
- Soğuması için dolaba bırakıyoruz tatlımız ve karamelimiz soğuduktan sonra karamelimizi tatlımıza ekliyoruz üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Not-şerbeti bu şekilde yaparsanız tatlınız çok daha lezzetli olacakdır.
Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı