Karamelli Kaşık Tatlısı (Kendim Yaptım Çok Güzel Oldu) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 125 gram margarin
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı nişasta (Buğday mısır farketmez)
- 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
Karamelli Kaşık Tatlısı (Kendim Yaptım Çok Güzel Oldu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce unu yağda iyice kavurun. Kokusu çıkana kadar. Ardından sütü, şekeri ve vanilyayı ekleyin iyice karıştırın koyulaşıncaya kadar.
- Kaynamaya başladığında ocaktan indirin. Kuplara dolduracaksanız hemen sıcak sıcak doldurun yada benim gibi şekil verecekseniz iyice soğutun sonra kremşanti torbasına alıp şekil verin.
- Karamel için şekeri teflon tavaya koyuyoruz, kısık ateşte eritiyoruz, ardından soğuk sütü ilave ediyoruz (dikkatli olun ki yanmayın) şekerde topaklanma olacaktır korkmayın karıştırmaya devam edin eriyecek.
- Topaklar eriyince su ile nişastayı açıyoruz ilave ediyoruz, ardından tereyağı ilave edin ve eriyince kapatın.
- Karamel soğuyunca muhallebiyi süsleyin ve buz dolabına kaldırın. Afiyet olsun.