elektronikci
FD Üye
Karamelli Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 milim süt
- 1 yumurtanın sarısı
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı un
- 100 ml krema
- 12 adet oreo (Veya 1 paket negro)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 100 ml krema
Karamelli Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce karamel sosu hazırlayarak başlayalım: toz şekeri yanmaz yapışmaz bir tavaya alıp kısık ateşte erimesini bekleyelim.
- Tamamen eridikten sonra karıştıralım ve tereyağı ekleyelim. Azar azar kremayı ekleyelim bir yandan karıştıralım. Eğer krema soğuk olursa karamel sertleşecektir o nedenle kremayı kullanmadan yarım saat önce dışarıda bekletirseniz çok iyi olur.
- Karameli kullanmak daha kolay olsun diye çift kat buzdolabı poşetine koydum; ucunu delerek dökmek için pratik oluyor.
- Karamelin kıvamı çok sıvı olmamalı. Fakat karamel sos yapmak yerine hazır da kullanabilirsiniz. Kullanmadan evvel karamelin soğuk olması gerekiyor.
- Bisküvilerin arasındaki kremayı bıçakla sıyırarak ayıralım. Bisküvileri rondodan hafif taneli olacak şekilde geçirelim.
- Muhallebi malzemelerini tencereye ekleyelim ve ocağa almadan önce iyice çırpalım. Göz göz olunca (görseldeki gibi) karamelden kalan kremayı ekleyelim.
- Karamel sos hazır kullanacaksanız krema kullanmasanız da olur fakat o zaman muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra iyice çırpmanız gerekir.
- İki-üç dakika çırptıktan sonra kaplara pay edelim. Muhallebi soğuyunca üzerine bisküvi; onun da üzerine biraz karamel gezdirelim (Muhallebi ve karamel soğuk olmazsa birbirlerine karışıyorlar dikkat edelim).
- Bir gece bekletirseniz muhteşem oluyor. Dilerseniz muhallebinin üzerine çilek veya muz dilimleri ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun