Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karamelli Kremalı Tart Kek

Karamelli Kremalı Tart Kek
0
26

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Karamelli Kremalı Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler


Kek materyali için;
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un
Kreması için;
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Karamel için;
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş fındık

Karamelli Kremalı Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri koyup, 5 dakika mikserle çırpın. Akabinde kalan gereçleri ekleyip azar azar un ek ederek hoş bir hamur elde edin.
  2. Tart kalıbını tereyağı ile yağlayıp, her tarafına ince bir katman un serpin.
  3. Hazırlanan hamuru içine yayıp düzeltin.
  4. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
  5. Pişen keki kalıptan çıkarıp aksi çevirin.
  6. Kreması için; tencereye süt, şeker ve nişastayı koyup yoğunlaşıncaya kadar pişirin altını kapatıp içine tereyağı ve vanilyayı koyup karıştın ve kekin ortasına yayın.
  7. Teflon tavaya şekeri koyup ocağın altını çok yüksek olmayacak formda açın.
  8. Şeker büsbütün eriyene kadar karıştırın ve içine 1 çay bardağı suyu dökün, şeker tekrar sertleşiyor fakat kaynayınca eriyor.
  9. Tamamen eriyince 1 su bardağı suya nişastayı koyup karıştırın ve tavaya ek edin koyu bir kıvam alınca altını kapatıp içine fındığı ekleyip, karıştırın ve kekin üzerine yayın.
Karamelli Kremalı Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,565Mesajlar
30,310Kullanıcılar
Agony121213Son üye
Üst Alt