Karamelli Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
- 125 gr margarin ya da tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağından biraz az şeker
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı terayağı yahut margarin
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Ceviz (siz dilediğinizi süsleyebilirsiniz)
Karamelli Muhallebi Tanımı Yapılışı
- Muhallebi için tencerede margarin ya da tereyağını eritelim.
- Unu ekleyip 3 dk kavuralım.
- 1 litre sütü ekleyip, şekeri ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynayınca 1 paket vanilyayı ekleyip 1 – 2 defa karıştırıp altını kapatalım. Mikserle 3 dk çırpalım.
- Borcamı ıslatalım ve muhallebimizi dökelim. Dinlenmeye bırakalım.
- Karamel için bir kaba 1 su bardağı sütü nişasta ile karıştıralım.
- Bir tavaya şekeri koyalım ve kaşık değdirmeden orta ara tavayı sallayarak eritelim.
- Eşit erimesi için. Hepsi eriyince tahta kaşıkla 1-2 karıştırıp 2 yemek kaşığı terayağı yahut margarini ekleyelim.
- Daha sonra yaptığımız sütlü karışımı ekleyelim. Ve özdeşene kadar karıştıralım.
- Ve karamelimiz hazır. Muhallebimizin üzerine dökelim.
- Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra süsleyelim.