Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karamelli Muhallebi

Karamelli Muhallebi
0
70

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
karamelli-muhallebi-1.jpg

Karamelli Muhallebi Tanımı İçin Gereçler

  • 125 gr margarin ya da tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağından biraz az şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 litre süt
Karamel için:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı terayağı yahut margarin
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için:
  • Ceviz (siz dilediğinizi süsleyebilirsiniz)

Karamelli Muhallebi Tanımı Yapılışı

  1. Muhallebi için tencerede margarin ya da tereyağını eritelim.
  2. Unu ekleyip 3 dk kavuralım.
  3. 1 litre sütü ekleyip, şekeri ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
  4. Kaynayınca 1 paket vanilyayı ekleyip 1 – 2 defa karıştırıp altını kapatalım. Mikserle 3 dk çırpalım.
  5. Borcamı ıslatalım ve muhallebimizi dökelim. Dinlenmeye bırakalım.
  6. Karamel için bir kaba 1 su bardağı sütü nişasta ile karıştıralım.
  7. Bir tavaya şekeri koyalım ve kaşık değdirmeden orta ara tavayı sallayarak eritelim.
  8. Eşit erimesi için. Hepsi eriyince tahta kaşıkla 1-2 karıştırıp 2 yemek kaşığı terayağı yahut margarini ekleyelim.
  9. Daha sonra yaptığımız sütlü karışımı ekleyelim. Ve özdeşene kadar karıştıralım.
  10. Ve karamelimiz hazır. Muhallebimizin üzerine dökelim.
  11. Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra süsleyelim.
????afiyet olsun????.
 
858,498Konular
982,054Mesajlar
30,041Kullanıcılar
feneraySon üye
Üst Alt