bilgisayarci
FD Üye

Karamelli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 150gram margarin yada tereyağ
- 1 paket vanilya
- İsteğe bağlı krem şanti veya sıvı krema
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
Karamelli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebi için tenceremize margarin yada tereyağı eritip unu kokusu gidene kadar kavuruyoruz.
- Sonra yavaş yavaş sütü ekleyip kaynayıncaya kadar sürekli karıştırıyoruz.
- Kaynağınca sıvı krema ekleyecekseniz soğumasını bekleyip ekleyebilirsiniz.
- Kuplarımızı sudan geçirip içlerine muhallebimizi 1-2parmak eksik doldurun. 1 kasede nişasta ve suyu iyice karıştırın.
- Karamel için.Şekeri tencereye alıp kısık ateşte tamamen eriyinceye kadar karıştırın eriyince suyu ekleyin. Katılaşacaktır sürekli karıştırın karemel tamamen eriyinceye kadar karıştırın.
- Yaptığımız nişasta ve su karışımını ekleyerek 1 dakika kadar kaynamasına izin verin.
- Muhallebilerimizin üstüne eşit bişekilde dökelim ve istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun????