bilgisayarci
FD Üye
Karamelli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin veya tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 vanilya
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı su
- 1 su bardağı dan 2 parmak kadar eksik toz şeker
- 1 su bardağı su
- Ceviz, fındık, fıstık, antepfıstığı (isteğe göre)
Karamelli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce tenceremizi ocağa alıyoruz.
- 125 gram margarin veya tereyağını eritiyoruz biraz kavuralım yağı.
- Daha sonra unu kavuralım un kokusu gidene kadar. Süt ve şekeri ekliyoruz göz göz oldukdan sonra vanilya yı ekliyoruz.
- Biraz karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz ve mikser yardımı ile çırpıyoruz.
- Kupaları sıcak suyla ısıtıp muhallebiyi kupalara koyuyoruz 1-2 parmak kalana kadar.
- Karameli için nişasta yı ve yarım su bardağı suyu karıştırıyoruz.
- Tavayı ocağa alıp şekeri eritiyoruz eridikden sonra 1 su bardağı suyu ekliyoruz biraz karıştırdıktan sonra karışımı ekliyoruz. Topaklanabilir endişelenmeyin.
- Karamel sosunu muhallebinin üzerine döküyoruz.
- Üzerini süsledikden sonra buzdolabında 2 saat dinlendiriyoruz.
- Üzeri için ben fındığı blendırdan çektim. Dilerseniz siz tüm olarak da koyabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.