Karamelli Muhallibi (Karamelli Süt Diyarı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 125 gram margarin veya tereyağı
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı su
Karamelli Muhallibi (Karamelli Süt Diyarı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle muhallebisi sütü, unu ,şekeri bir tencereye alıp iyice çırpıcıyla karıştırıp ocağın üzerine alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz .
- Kaynayıp koyulaşan muhallebimize 125 gram margarinimizi atıp eriyene kadar karıştıralım .
- Sonra vanilyamızı döküp 2 dk kaynattıktan sonra servis yapacağımız kaselere veya kuplara koyup dolaba koyuyoruz .
- Onlar soğuyana kadar karameli yapıyoruz.
- Şekeri bir tava veya küçük tencereye koyup kısık ateşte eriyine kadar kaşık vurmuyoruz.
- İyice eriyip karamel rengini alan karamele yarım su bardağı suyu döküp karıştırıyoruz.
- Suyu koyunca şekerlenip sertleşecek karıştırdıkça eriyecektir.
- İyice eriyip kaynayan karamelimize yarım su bardağı suya 1 yemek kaşığı nişastayı döküp iyice karıştıralım.
- Hazırladığımız nişastayı yavaşça karamelimizi karıştırarak ekleyelim .
- Bulanık olan karamelimiz kaynayıp koyulaştıkça rengi açılacaktır .
- Kıvam alan karamelimizi dolapta soğuyan tatlılarımızın üzerine dökelim .
- Tekrar dolaba koyup 1-2 saat sonra dolaptan çıkartıp afiyetle yiyebilirsiniz afiyet olsun????????.
Karamelli Muhallibi (Karamelli Süt Diyarı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.