bilgisayarci
FD Üye
Karamelli Muzlu Kek Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 2 türk kahvesi fincanı şeker
- 2 türk kahvesi fincanı süt
- 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
- 4 türk kahvesi fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 adet dilimlenmiş muz
- 1 su bardağı şeker
- 100 gram margarin
Karamelli Muzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Muz ile karamelin fevkalade ahengi.
- Öncelikle kekimizi hazırlamak için yumurta ve şekeri yeterlice köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Daha sonra süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve eledigimiz unu ekleyip tekrar çırpalım.
- Pişireceğimiz borcamın en altına yağlı kağıt serelim, üzerine dilimlenmiş muzlarımızı dizelim.
- Daha sonra karamel sosumuz için şekeri bir küçük sos tenceresine alıp eriyene kadar karıştırarak pişirelim, şeker eriyince margarini ekleyip durmadan karıştırarak karamelimizi elde edelim.
- Sonra hiç bekletmeden muzlarımızın üzerine uygunca gezdirelim.
- Onun üzerine kek harcımızı dökelim ve evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ve kürdan testi yapalım, pişmiş ise fırından çıkaralım.
- Düzgünce soğuduktan sonra kekimizi zıt çevirip yağlı kağıdı çıkarıp servis edelim.