teknolojiuzmani
FD Üye
Karamelli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı soğuk süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti (75 gr)
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 200 ml sıvı krema
Karamelli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için ilk önce yumurta ve şeker bir kaba alınır.
- Krema haline gelene kadar çırpılır.
- Şeker, un, vanilya ve kabartma tozu eklenir borcama alınır.
- 180 derece fırında pişirilir.
- Kek piştikten sonra 2 su bardağı süt ile ıslatılır.
- Muhallebi için; şeker, un tencereye alınır.
- Üzerine sütü döküldükten sonra ocağa alınır.
- Kaynadıktan sonra dinlenmeye alınır kremşantisi ayrı bi kapta çırpılır.
- Muhallebinin üstüne dökülür ve çırpılır vanilya sı eklenir.
- Karemeli için.Şeker bi tavada kısık ateşte eriyene kadar beklenir.
- Üzerine tereyağ ve sıvı kreması eklenir.
- Soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra yavaşça muhallebinin üstüne dökülür.
- Biraz ayırdığım kremşantiyle süslemesini yaptım süslemesini kendi isteğinizle yapabilirsiniz