Karamelli Patlamış Mısır Tanımı İçin Gereçler
- 1 avuç mısır
- Sıvı yağ
- Tuz
- 3 yemek kaşığı toz şeker silme
- 1.5 çay kaşığı tereyağ
Karamelli Patlamış Mısır Tanımı Yapılışı
- Mısırı sıvı yağ ve tuz ile patlatıyoruz.
- Başka bir küçük tencereye şekeri koyup altın sarısı olana kadar karıştırarak eritiyoruz.
- Bu süreci yaparken dikkatli olalım yanmasın.
- Sarı rengi alınca çabucak ocaktan alalım ve tereyağı ekleyip karıştıralım.
- Patlamış mısırları tencerenin içine atıp uygunca karıştıralım ve bir tabağa alalım. Çıtır çıtır bir tat şahane oluyor. İsteğe nazaran ölçüsü arttırabilirsiniz. Afiyet olsun.