Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karamelli Patlamış Mısır

Karamelli Patlamış Mısır
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
karamelli-patlamis-misir.jpg

Karamelli Patlamış Mısır Tanımı İçin Gereçler

  • 1 avuç mısır
  • Sıvı yağ
  • Tuz
Sos için
  • 3 yemek kaşığı toz şeker silme
  • 1.5 çay kaşığı tereyağ

Karamelli Patlamış Mısır Tanımı Yapılışı

  1. Mısırı sıvı yağ ve tuz ile patlatıyoruz.
  2. Başka bir küçük tencereye şekeri koyup altın sarısı olana kadar karıştırarak eritiyoruz.
  3. Bu süreci yaparken dikkatli olalım yanmasın.
  4. Sarı rengi alınca çabucak ocaktan alalım ve tereyağı ekleyip karıştıralım.
  5. Patlamış mısırları tencerenin içine atıp uygunca karıştıralım ve bir tabağa alalım. Çıtır çıtır bir tat şahane oluyor. İsteğe nazaran ölçüsü arttırabilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: asla eriyen sıcak şekerin tadına bakmayın, kaşığı bile ağzınıza götürmeyin, kaynamış şeker lav tesiri yaratmaktadır.
 
858,496Konular
981,886Mesajlar
29,923Kullanıcılar
OnurMandrakeSon üye
Üst Alt