elektronikci
FD Üye

Karamelli Patlamış Mısır Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı mısır
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı süt
Karamelli Patlamış Mısır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mısır patlatma makinesinde mısırları patlatın. Eğer tencerede patlatıyorsanız 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek tuz eklemeden mısırlarınızı patlatın.
- Patlayan mısırları yağlı kağıt serilmiş bir borcama alıp, soğumaya bırakın. Karameli için şekeri ve limon suyunu tencereye alıp, en kısık ateşte tavayı arada sallayarak şekerin erimesini sağlayın.
- Şeker erimeye başlayınca tereyağını ekleyip hızlıca tahta kaşık ile karıştırın. Üzerine sütü döküp yavaş yavaş kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
- Karameli ocaktan alıp, bekletmeden mısırların üzerine gezdirin. Karamel tamamen soğuduktan sonra mısırları küçük parçalara ayırın.