Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karamelli Puding

Karamelli Puding

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
karamelli-puding.jpg

Karamelli Puding Tanımı İçin Gereçler

  • 4 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
Sosu İçin;
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

Karamelli Puding Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tencerede 3 yemek kaşığı toz şeker karamel haline getirilir.
  2. Süt, un, yarım bardak şeker, nişasta, un, yumurta çırpma teliyle bir karıştırma kabında çırpılır.
  3. Karamelin üzerine sütlü karışım dökülür. (Şeker sütü ekleyince katılaşıyor kaynadıkça eriyecektir).
  4. Çırpma teliyle karıştırılarak kaynatılır.
  5. Vanilya eklenir.1-2 dakika kaynatılır.
  6. Kaseler az su ile ıslatılır.
  7. Puding kaselere boşaltılır.
  8. Bir tavada 4 yemek kaşığı şeker karamel haline getirilerek pudinglerin üzerine 2’şer tatlı kaşığı paylaştırılır.
  9. Karşıt çevirerek soğuk servis edilir.
Not: Bu ölçülerle 6 kase puding elde ettim.

Karamelli Puding Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt