teknolojiuzmani
FD Üye
Karamelli Puding Tanımı İçin Gereçler
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı toz şeker
Karamelli Puding Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencerede 3 yemek kaşığı toz şeker karamel haline getirilir.
- Süt, un, yarım bardak şeker, nişasta, un, yumurta çırpma teliyle bir karıştırma kabında çırpılır.
- Karamelin üzerine sütlü karışım dökülür. (Şeker sütü ekleyince katılaşıyor kaynadıkça eriyecektir).
- Çırpma teliyle karıştırılarak kaynatılır.
- Vanilya eklenir.1-2 dakika kaynatılır.
- Kaseler az su ile ıslatılır.
- Puding kaselere boşaltılır.
- Bir tavada 4 yemek kaşığı şeker karamel haline getirilerek pudinglerin üzerine 2’şer tatlı kaşığı paylaştırılır.
- Karşıt çevirerek soğuk servis edilir.
Karamelli Puding Tanımı Fotoğraflı Yapılışı