Karamelli Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 125 gram tereyağı yahut margarin️
- 1 su bardağı un ️
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker ️
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı süt (ılık)
- Ceviz yahut badem
Karamelli Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tencereye tereyağını alın ve unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.
- Yavaş yavaş sütü ek edin ve bir yandan karıştırın.
- Sütün tamamını ek ettikten sonra şekeri ekleyin.
- Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve orta ara karıştırarak soğumasını bekleyin.
- Muhallebi soğuduktan sonra içerisine vanilya ek edin.
- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıcıyla karıştırın.
- Muhallebiden bir su bardağı kadar ayırın ve kalanları kaselerin yarısını dolduracak formda bölüştürün.
- Geniş bir tavada şekeri kısık ateşte yakmadan eritin.
- Şeker eriyip hafif karamel rengi aldığında tereyağını ekleyin ve karıştırın.
- Ilık sütünü de koyarak güzelce çarpıcı ile karıştırıyoruz.
- Kupalarda soğuyan kremanın üzerine paylaştırıyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerine ceviz yahut bademle süsleyerek servis ediyoruz.
Karamelli Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı