Karamelli Trilece Tarifi İcin Malzemeler Keki icin
*5 yumurta (Buyukse 4 adet)
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*Yarım su bardağı nişasta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Sutlu şerbeti
*4 su bardağı sut
*1 cay bardağı şeker
*1 paket krema
Uzeri icin
*1 paket kremşanti
*1 5 cay bardağı sut
Karamel
*1 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 yemek kaşığı nişasta (Az tepeli)
*1 tatlı kaşığı tereyağ
Karamelli Trilece Tarifi Yapılışı Oncelikle keki hazırlayalım
Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla beyazlaşana kadar iyice cırpalım
Un, kabartma tozu, vanilya ve nişastayı ayrı kapta karıştıralım sonra eleyerek kek harcına ekleyelim
Tahta kaşık veya spatulayla yavaşca karıştıralım
Yağlanmış dikdortgen borcama dokelim
Onceden ısıtılmış 180° fırında alt ust ayarda pişirin (benimki 15 dakika da pişti fırına gore değişebilir)
Piştiğinde fırını kapatıp icinde 5 dakika daha bekletelim sonra fırından alıp soğumaya bırakalım
Krem şantiyi hazırlayıp soğuması icin dolaba koyalım
Ardından sutlu şerbeti hazırlayalım
Bunun icin sut ve şekeri ocağa alalım şeker eriyene dek karıştıralım 12 dakika sonra bekletmeden ocaktan alalım icine kremayı koyup karıştıralım
Kek soğuk sutlu şerbet hafif ılık olacak şekilde hepsini keke dokun sonra dolaba koyun
Şimdi karameli hazırlayalım Şekeri bir tavaya alın ocağın orta gozunde kısık ateşte rengi kahve ve sıvı hale gelinceye kadar bekleyin (Dikkat edin yanmasın arada karıstırın)
Sonra 1 su bardağı suyu dokun bu aşamada ufak patlama gibi oluyor şeker sertleşiyor paniklemeyin eriyecek tekrar
*5 yumurta (Buyukse 4 adet)
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*Yarım su bardağı nişasta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Sutlu şerbeti
*4 su bardağı sut
*1 cay bardağı şeker
*1 paket krema
Uzeri icin
*1 paket kremşanti
*1 5 cay bardağı sut
Karamel
*1 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 yemek kaşığı nişasta (Az tepeli)
*1 tatlı kaşığı tereyağ
Karamelli Trilece Tarifi Yapılışı Oncelikle keki hazırlayalım
Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla beyazlaşana kadar iyice cırpalım
Un, kabartma tozu, vanilya ve nişastayı ayrı kapta karıştıralım sonra eleyerek kek harcına ekleyelim
Tahta kaşık veya spatulayla yavaşca karıştıralım
Yağlanmış dikdortgen borcama dokelim
Onceden ısıtılmış 180° fırında alt ust ayarda pişirin (benimki 15 dakika da pişti fırına gore değişebilir)
Piştiğinde fırını kapatıp icinde 5 dakika daha bekletelim sonra fırından alıp soğumaya bırakalım
Krem şantiyi hazırlayıp soğuması icin dolaba koyalım
Ardından sutlu şerbeti hazırlayalım
Bunun icin sut ve şekeri ocağa alalım şeker eriyene dek karıştıralım 12 dakika sonra bekletmeden ocaktan alalım icine kremayı koyup karıştıralım
Kek soğuk sutlu şerbet hafif ılık olacak şekilde hepsini keke dokun sonra dolaba koyun
Şimdi karameli hazırlayalım Şekeri bir tavaya alın ocağın orta gozunde kısık ateşte rengi kahve ve sıvı hale gelinceye kadar bekleyin (Dikkat edin yanmasın arada karıstırın)
Sonra 1 su bardağı suyu dokun bu aşamada ufak patlama gibi oluyor şeker sertleşiyor paniklemeyin eriyecek tekrar
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.