Karamelli Trileçe Tanımı İçin Gereçler
Keki için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı ılık su
- 3,5 bardak süt
- 2 çay bardağı dr. oetker toz pasta kreması
- Yarım su bardağı şeker
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket sıvı krema
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket dr. oetker krem şanti
- Bir buçuğa yakın çay bardağı süt
Karamelli Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kek için öncelikle 3 yumurta ve şeker çırpılır akabinde su, sıvı yağ, vanilya eklenir karıştırılır. Akabinde un ve kabartma tozu eklenir. Yağlanmış tepsiye dökülür ve pişirilir.
- Karamel sos için kek pişerken karamel sos için olan şeker tencereye alınır hiç durmadan karıştırılarak kısık ateşte eritilir. Akabinde tereyağı ve sıvı krema dökülür. Şekerlenme olacaktır. Endişelenmeyin. Topaklanma eriyene kadar karıştırmaya devam edin ve eridikten sonra ateşin altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Sütlü şerbet için süt, şeker ve toz krema bir kaba alınıp karıştırılır şekerin erimesi beklenir.
- Son olarak kek fırından çıkarılır ve kürdanla üzerine batırılıp çıkarılır. Çok batırın ki güzelce sosunu çeksin. Ve birinci sıcağı çıktıktan sonra yani 5-6 dk kâfi çıkması için.
- Sonrasında sütlü şerbet üzerine dökülür ve kekin şerbeti çekmesi beklenir. Sonrasında kek şerbeti çektikten sonra krem şanti kekin üzerine yayılır ama yayılmadan evvel üzerini süslemek için 3 yemek kaşığı kadar krema pompasına almanız gerekli süslemek için. Ben krem şantiyi çok sevdiğim için az yaptım. Sizler bunu artırada bilirsiniz.
- Karamel sos (iyice soğusun) krem şantinin üzerine gezdirilir. Dikkatli olmanız lazım yoksa krem şanti ile karamel sos karışabilir. Ve son olarak krema pompası ile ince ince olacak halde krem şanti sıkılır ve kürdan ile uzunlamasına çekilir.
Karamelli Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı