Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karamelli Triliçe (Siz Hiç Triliçeye Mayonez Koydunuz mu?)

Karamelli Triliçe (Siz Hiç Triliçeye Mayonez Koydunuz mu?)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
siz-hic-trileceye-mayonez-koydunuzmu-karamelli-trilece.jpg

Karamelli Triliçe (Siz Hiç Triliçeye Mayonez Koydunuz mu?) Tarifi İçin Malzemeler


Keki için:
  • 6 adet yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı un
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 paket vanilya
Karamel için:
  • 1/2 (yarım) çay bardağı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı krema
Kremşanti için :
  • 200 gr tozşanti
  • 1 su bardağı süt

Karamelli Triliçe (Siz Hiç Triliçeye Mayonez Koydunuz mu?) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kek için:öncelikle yumurta ve şekeri 6dk çırpıyoruz.
  2. Daha sonra sıvı yağ ve mayonezi ekleyip 1 dakika daha çırpıyoruz.
  3. Unu, kabartmatozunu ve vanilyayı elekten 2 kez eleyip yumurtalı karışıma ekliyoruz.
  4. Son olarak spatula yardımı ile fold ediyoruz.
  5. Borcama yağlı kağıt serip harcımızı boşaltıp üzerini düzlüyoruz.
  6. 150 derecede önceden ısıtılmış fırında 30dk kürdan testi ile pişiriyoruz.(burada mayonez koymamızdaki amaç kekimiz piştikten sonra çökme yapmasın ve kekimizdeki gözenekler daha yoğun olsun).
  7. Gelelim karameline karamel için: 1 buçuk çay bardağı tozşekeri bir tencereye alıp önce ocakta hiç ellemeden biraz suyunu salmasını bekliyoruz.
  8. Sonra bir kaşık yardımı ile yakmadan şekerleri karıştırıyoruz, 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin ekleyip ocaktan çekip şekerle yağı eritiyoruz.
  9. 1 su bardağı kremayı ekleyip içinde oluşan topaklanmalar gidene kadar kısık ateşte iyice karıştırarak pişiriyoruz.
  10. Ara kat şanti: 200 gram toz santi ile 1 su bardağı soğuk sütü iyice kıvam alana kadar çırpıyoruz. Geldik birleştirmeye.
  11. Fırından kekimiz çıktıktan sonra ters çevirip tekrar borcama yerleştiriyoruz (buradaki ters çevirme amacı üste gelecek kısmın düz bir zemin olmasını sağlamak).
  12. Kekimiz ılık şerbetimiz soğuk olacak, şerbeti keke döküyoruz, şerbeti çekmiş olan kekin üzerine şanti döküp düzlüyoruz (taraklı kazıma aparatınız var ise onla santilerin üstünden geçmenizi tavsiye ederim ).
  13. En son olarak karameli üzerine ince bir tabak halinde döküp her yerine bir sıvama aparatı ile düzlüyoruz.
  14. En son kekin üzerine döktüğümüz santiden bir parça ayırıp sıkma torbasına alıp karamellerin üstüne ince şeritler çekiyoruz.
  15. Bir kürdan yardımı ile şekil verip buzdolabında en az 3 saat dinlendiriyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. ????.
Karamelli Triliçe (Siz Hiç Triliçeye Mayonez Koydunuz mu?) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt