bilgisayarci
FD Üye

Karamelli Triliçe (Siz Hiç Triliçeye Mayonez Koydunuz mu?) Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 6 adet yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 2 su bardağı un
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 1 paket kabartmatozu
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) çay bardağı tozşeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı krema
- 200 gr tozşanti
- 1 su bardağı süt
Karamelli Triliçe (Siz Hiç Triliçeye Mayonez Koydunuz mu?) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için:öncelikle yumurta ve şekeri 6dk çırpıyoruz.
- Daha sonra sıvı yağ ve mayonezi ekleyip 1 dakika daha çırpıyoruz.
- Unu, kabartmatozunu ve vanilyayı elekten 2 kez eleyip yumurtalı karışıma ekliyoruz.
- Son olarak spatula yardımı ile fold ediyoruz.
- Borcama yağlı kağıt serip harcımızı boşaltıp üzerini düzlüyoruz.
- 150 derecede önceden ısıtılmış fırında 30dk kürdan testi ile pişiriyoruz.(burada mayonez koymamızdaki amaç kekimiz piştikten sonra çökme yapmasın ve kekimizdeki gözenekler daha yoğun olsun).
- Gelelim karameline karamel için: 1 buçuk çay bardağı tozşekeri bir tencereye alıp önce ocakta hiç ellemeden biraz suyunu salmasını bekliyoruz.
- Sonra bir kaşık yardımı ile yakmadan şekerleri karıştırıyoruz, 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin ekleyip ocaktan çekip şekerle yağı eritiyoruz.
- 1 su bardağı kremayı ekleyip içinde oluşan topaklanmalar gidene kadar kısık ateşte iyice karıştırarak pişiriyoruz.
- Ara kat şanti: 200 gram toz santi ile 1 su bardağı soğuk sütü iyice kıvam alana kadar çırpıyoruz. Geldik birleştirmeye.
- Fırından kekimiz çıktıktan sonra ters çevirip tekrar borcama yerleştiriyoruz (buradaki ters çevirme amacı üste gelecek kısmın düz bir zemin olmasını sağlamak).
- Kekimiz ılık şerbetimiz soğuk olacak, şerbeti keke döküyoruz, şerbeti çekmiş olan kekin üzerine şanti döküp düzlüyoruz (taraklı kazıma aparatınız var ise onla santilerin üstünden geçmenizi tavsiye ederim ).
- En son olarak karameli üzerine ince bir tabak halinde döküp her yerine bir sıvama aparatı ile düzlüyoruz.
- En son kekin üzerine döktüğümüz santiden bir parça ayırıp sıkma torbasına alıp karamellerin üstüne ince şeritler çekiyoruz.
- Bir kürdan yardımı ile şekil verip buzdolabında en az 3 saat dinlendiriyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. ????.