Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karamelli Triliçe (Tam Ölçülü)

Karamelli Triliçe (Tam Ölçülü)
0
33

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
karamelli-trilice-tam-olculu.jpg

Karamelli Triliçe (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler


Kek için;
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Sütlü sosu için;
  • 3,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 gram sıvı krema
Karamel sosu için;
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gram sıvı krema
Üzeri için;
  • 2 paket kremşanti

Karamelli Triliçe (Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kek için önce  öncelikle karıştırma kabımıza yumurta ve toz şekeri alıp boza kıvamına gelene kadar çırpalım. Yumurta kokmasın diye çeyrek limon kabuğu rendesi koymanız ise yarar.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla alttan üste doğru karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına dökelim (Diktortgen borcam kullandım)
  3. 170 derecelik fırında 10 dakika sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  4. Trileçenin sütlü sosu için uygun bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp buzdolabında bekletelim.
  5. Karamelli sosu için, tavamıza şekeri alıp orta ateşte sürekli karıştırarak erimesini.
  6. Karamelli sosu için, tavamıza şekeri alıp orta ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlayalım.
  7. Açık bir renk alınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ve yağın erimesini sağlayalım.
  8. Son olarak sıvı kremayı da ekleyip sosumuz kıvam alana kadar kısık ateşte kısa süre karıştırarak pişirelim.
  9. Ilımış olan kekimizi ters çevirip yağlı kağıdı çıkarıp çatalla delikler açalım.
  10. Soğuk şerbetimizi kekin üzerine dökelim.
  11. 2 paket kremşanti yarım bardak eksik sütle hazırlayıp. Süslemek için biraz ayırıp kalanını kekin üzerine yayalım.
  12. Ilımış olan karamel sosumuzu kremşantinin üzerine dökelim.
  13. Karameli yayarken soğuduğundan emin olun donmaz ve yavaş hareketlerle yayalım kremşantiyle karışırsa hoş gözükmeyecektir. Kürdan yardımıyla şekil verelim. Afiyet olsun.
Karamelli Triliçe (Tam Ölçülü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,148Mesajlar
30,092Kullanıcılar
isacan6791Son üye
Üst Alt