Karamelli Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1.5 litre süt
- 2.5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 2.5 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı su (Nişastayı açmak için)
Karamelli Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir tenceremize yağımızı koyalım ve eritelim üzerine unumuzu ek edip güzelce un kokusu çıkana kadar kavuralım daha sonra sütümüzü yavaş yavaş ekleyelim ve çırpalım kıvam aldıktan sonra altını kısalım ve vanilyamızı ekleyelim.
- Kenarda hazırlamış olduğumuz ıslak borcama muhallebimizi dökelim ve soğumaya bırakalım yarım saat kadar dolapta bekletelim.
- Daha sonra yanmaz bir tavaya şekerimizi dökelim ve eriyene kadar bekletelim eridikten sonra tereyağımızı ekleyelim ve daha sonra suyumuzu ekleyelim biraz sert bir formda olacak hiç korkmayın yavaş yavaş eriyecek.
- Eridikten sonra suda açtığımız nişastayı üzerine dökelim ve kıcam alana kadar karıştıralım. Piştikten sonra soğumaya bırakalım her ikiside soğuduktan sonra karameli muhallebinin üzerine dökelim ve dolapta 2 saat kadar bekletelim.
- Daha sonra istediğiniz formda kesip sunum yapabilirsiniz şimdiden herkese afiyet olsun ????.