Karamelli Yer Fıstıklı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı+3 yemek kaşığı un
- 2 yumurta
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 3,5 yemek kaşığı esmer şeker
- 150 gram tereyağ oda sıcaklığında
- 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
- 4,5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- İçi İçin
- Karamelli fındık kreması torku marka
Karamelli Yer Fıstıklı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle karamelli fıstık kremasından kesimler alarak yağlı kağıdın üzerine yerleştirin ve buzluğa kaldırıp en az 30 dakika donmasını bekleyin.
- Oda sıcaklığındaki tereyağını mikserle krema kıvamına gelene dek çırpalım.
- Esmer şeker ve pudra şekerini ilave edip çırpmaya devam edelim.
- Yumurtaları ek edip çırpalım.
- Un kakao kahve kabartma tozu ve vanilini ek edip kurabiye hamuru elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp içine karamelli yer fıstığını koyarak yuvarlayalım.
- Buzlukta en az 30-45 dakika bekletelim.
- Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 13-15 dakika pişirelim.
- Daha fazla pişirirseniz içindeki akışkanlığı kaybedecektir. Afiyet olsun.