Karamelli Zencefilli Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 3,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 tatlı kaşığı toz zencefil
- 1 paket kabartma tozu
- 125 gram tereyağı
- 2 yumurta
- 4 yemek kaşığı karamel şurubu
- 1 su bardağı esmer şeker
Karamelli Zencefilli Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Bir kapta un, tarçın, toz zencefil, kabartma tozu, eritilmiş tereyağı ve toz şeker karıştırılıp ufalanmış ekmek kıvamına getirilir.
- Başka bir kasede yumurta ve karamel şurubu çırpılır ve unlu karışıma eklenip yoğurulur.
- Hazırlanan kurabiye hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirilir.
- Daha sonra bezelere ayrılıp açılır ve kurabiye kalıbı ile kesilip tepsiye dizilir.
- Evvelden ısıtılmış 150 derece fırında 10-12 dakika pişirilir. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.