Karamellim (Snickers Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 2 2,5 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı süt (Keki ıslatmak için)
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 kase tuzsuz fıstık
Karamellim (Snickers Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kremşantimizi hazırlayarak dolaba kaldırıyoruz. İyice soğuyup donması için bu işlemi ilk önce yapıyoruz. Daha sonra yumurta ve şekerimizi şeker güzelce eriyene kadar çırpıyoruz.
- Ardından süt ve yağı ilave edip, tekrar karıştırıyoruz. Kuru malzemelerimizi ayrı bir kapta karıştırıp kontrollü ekliyoruz. Güzelce çırptıktan sonra kabımızı yağlıyoruz.
- Önceden ısıttığımız fırınımızda 180 derecede fansız programda pişiriyoruz. 30 dakika dolduktan sonra kürdanla kontrol ederek süreyi uzatabiliriz.
- O arada karamel sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz. İlk önce şekerimizi tavaya yayıyoruz, erimeye başlayınca erimeyen tarafı eriyen kısma tavayı sallayarak getirip her tarafın erimesini sağlıyoruz ve sonra 1 yemek kaşığı tereyağımızı ekliyoruz.
- Süt ve nişastayı karıştırıyoruz. Birbirinle güzelce özdeşince şeker ve yağ yavaş yavaş süt karışımını ekliyoruz. İlk olarak katılaşıyor ama kısık ateşte karıştırmaya devam ediyoruz zaten o kaynadıkça kıvama geliyor.
- Bu arada soyduğumuz fıstıklarımızı karamel sosumuza ekleyerek karıştırıyoruz. Kekimiz pişince ters çevirip kendini saldıktan sonra süt ile heryerini ıslatıyoruz.
- Ardından kremşanti sonrada karamel sosumuzu ekliyoruz. İsterseniz karamel sos ve kremşantiyi 1 gün önceden yapıp dolap da bekletebilirsiniz. 3-4 saat dolap da dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun ????.
Karamellim (Snickers Tadında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı