Karamuk dikeni nasıl bir bitkidir?Karamuk dikeni doğu Anadolu bölgesi hariç yeniden yetişebilen şekil olarak yaban mersinine benzeyen, ekşi tadı olan ve nefis bir tada sahiptir Karamuk dikeninin meyveleri yendiği gibi yaprakları da yenmektedir Yaprakları genellikle kurutularak şifa niyetine tüketilir Karamuk dikenin en çok kullanılan kısmı kökleri ve yapraklarıdır Karamuk dikeni 30 ile 100 cm yüksekliğinde üzeri tüycüklerle kaplıdır Karamuk dikeni sağlığımıza sayısız faydalarıyla bilinir Bu faydaların neler olduğunu merak ediyorsanız işte cevapları…karamukdikenifaydalari5c43e4cd19c52jpegDiyabete çare karamuk dikeni mi?Karamuk dikeni faydaları nelerdir?Karamuk dikenin sağlığımıza çok yönü olan faydaları bulunmaktadır Özet Olarak bunlardan bahsedecek olursak,Karamuk dikeninin, iştah açıcı, cisim direncini ve bağışıklık sistemini güçlendirici, Damar sağlığını arttırıcı mesela gevşeyen damarların daralmasını sağlayıcı,Kusma ve mide bulantısını önleme etkisi,Vücudunuzda biriken mikropların ve toksinlerin vücuttan çabuk bir şekilde atılmasını sağlayıcı, Adet sancılarını azaltıcı etkisi ve adet kanamalarını düzenleyici etkisi ,Bacaklarda ve vücudun belirtilen yerlerinde meydana gelen varislerin tedavisi,Yüksek tasiyona ve kanı sulandırıcı etkisi olması Menopozda meydana gelen bağlı etkilerin neredeyse hepsini yok etmeye tezgâhtar olması Favori meydana gelen arpacık, göz iltihapları ve katarakt gibi sorunları çare ettiği bilinmektedirKaramuk dikeni meyveleri nasıl tüketilmelidir?Karamuk dikeni meyveleri olgunlaştıktan sonradan taze bir şekilde de yenilebilir bununla beraber kurutularak da tüketilebilir Meyvesinin taze ve kurutulmuş bir şekilde tüketilmesi gıda değerlerinde herhangi bir azalma veya büyüme etkisi yaratmaz Karamuk dikeni yaprağı nasıl tüketilir?Karamuk dikeni çayı tarifi Malzemeler 5 kadeh kaynar su 20 gr karamuk kök ya da yaprağı Karamuk dikeni çayı yapılışı5 bardak kaynar su içerisine 20 gr kök karamuk ilave edin Koyduğunuz kabın kapağını sıkı bir şekilde kapatın ve 5 dakika demlenmeye bırakın sonradan günde 3 kere yemeklerden önce aç karnına tüketebilirsiniz Keza bu karışımı cilt hastalıklarında tonik olarak kullanabilirsinizİltihaplara İyi Gelen Çay Tarifiimg id embimgAzEe4sIrKF6Asrc karamukdikenifaydalari5c43e4cd251a9gif id Gad300250