Karanfil nasıl köklendirilir? Çiçekçilerde kesme çiçek olarak satılan karanfillerin, evde yetiştirilen karanfillerden daha boylu boslu, daha kocaman çiçekleri, alımlı renkleri ve daha dayanıklı olduklarını farketmişsinizdir Bunun nedeni kesme çiçek olarak üretilen karanfillerin özel hibrit anaçlar olmasıdır Bu tip karanfiller berat altına alınarak piyasada sadece kesme çiçek olarak satışı yapılıp anaçların dağılması önlenmektedir Ticari gaye gütmeden evinizde yetiştireceğiniz bir kaç karanfilin yasal olarak üretiminin önünde hiçbir engel yoktur 50135 50135 karanfilnasilkoklendirilir5c511c8940fd8karanfilnasilkoklendirilir5c511c8940fd8 509 627 kjpg50135 Karanfil nasıl köklendirilir? kjpg50135 Karanfil nasıl köklendirilir? İster nikah salonundan bir karanfil beğenin ister armağan aldığınız karanfil olsun beğendiğiniz herhangi bir karanfili çelikle zahmetsizce üretebilirsiniz Çelikle çoğaltmanın faydası; örnek aldığınız bitkinin bire bir kopyasının üretilmesidir 1 Adım Keskin bir bıçak veya makas yardımıyla çoğalma noktalarının altından 45 derecelik açıyla (çapraz kesim) 10 15 cm uzunluğunda parçalar belirli 2 Adım Sap kısmındaki pozitif yaprakları temizleyin 3 Adım Karanfillerin sığacağı küçük bir kap suya 23 damla akıcı bulaşık deterjanı damlatıp karıştırın Deterjanlı suya çelikleri sokarak adamakıllı yıkayın Deterjan suyun yüzey gerilimini düşürerek çelik üzerinde kolay temizlik yapmamızı sağlayacaktır 4Adım Başka bir kapta 1 litre suya 1 dere kaşığı çamaşır suyu koyup tamamen karıştırın Deterjanla yıkanmış çelikleri hazırladığınız çamaşır sulu karışımda bir kaç kere çalkalayın Ozon çelikler üzerindeki saprofit bakterileri yok ederek çeliklerimizin köklenene kadar çürümeden kalmasını sağlar 5Adım Şebeke suyuyla çelikleri adamakıllı durulayın 6 Adım Köklendirme hormonu kullanırsanız köklenme şansı artacaktır oysa isteğe bağlıdır Köklendirme hormonu kullanmadan da başarılı şekilde köklendirme gerçekleştirilebilir 7 Adım Çoğalma noktaları 2 3 cm toprak aşağı kalacak şekilde iyi havalanan siteril bir toprağa dikin Sadece Perlit olabilir 8 Adım Doğrudan güneş ışığı almayan ılık bir ortama yerleştirin Çeliklere sera ortamı yaratmak için tabanı indirimli ve ağzı açık pet şişeyle üzerini kapatabilirsiniz, eğer evinizde manâsız akvaryum varsa akvaryum içerisinde de aynı sera ortamını yaratabilirsiniz kaynak:hobibahcesicom