Karanfilli Karabuğday Pilavı (Greçka) Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 su bardağı karabuğday
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 2 adet karanfil
- İncesinden 1 çubuk tarçın
- 2 küçük defne yaprağı
- Yarım et bulyon
Karanfilli Karabuğday Pilavı (Greçka) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanları eriyen zeytinyağı ve tereyağında kavurmaya başlayalım.
- Soğanlar yumuşayınca uygunca yıkanmış karabuğdayı ekleyelim. Birkaç dakika karıştıralım.
- Su, bulyon ve bütün baharatları ekleyelim.
- Kısık-orta ateşte pişmeye bırakalım.
- Pişince üzerine kuru bez koyup kapağı kapatarak dinlendirelim.
Karanfilli Karabuğday Pilavı (Greçka) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı