Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karaorman Pastası

Karaorman Pastası
0
18

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66

Karaorman Pastası Tanımı İçin Malzemeler


Kek için;
  • 4 adet yumurta (Oda ısısında)
  • 120 gram şeker (1 çay bardağı + 1 yemek kaşığı)
  • 60 gram un (4 yemek kaşığı)
  • 60 gram mısır nişastası
  • 25 gram kakao (1 tepeleme yemek kaşığı)
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Dolgu için:
  • 2 su bardağı vişne (Taze/donmuş)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket puding tozu
  • 1 su bardağı su
Dış kaplama ve dekor:
  • 2 paket sıvı krema
  • 2 paket toz kremşanti
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 100 gram bitter kuvertür
Keki ıslatmak için şerbet (Şart değil);
  • 75 gram şeker (1 çay bardağı 2 parmak eksik)
  • 5 yemek kaşığı su

Karaorman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Fırını evvelden 180 derecede üst/alt ısıya ayarlayın. Kelepçeli kalıbın altını (18-20 cm) pişirme kağıdı ile kaplayın, kenarlarını yağlamayın!
  2. Yumurtaları şekerle en yüksek düzeyde en az 5 dakika yoğunlaşıp krema kıvamına gelene kadar çırpın. Un, nişasta, kakao ve kabartma tozunu farklı bir kapta karıştırın.
  3. Yumurta karışımına 2 porsiyon halinde yavaşça eleyin ve spatula ile havasını söndürmeden karıştırın. Kalıba dökün ve yaklaşık 30 dakika pişirin. Kürdan testi yapın! bende 25 dk pişti.
  4. Fırından çıkarın ve keki gevşetmek için kalıbın iç kısmına keskin bir bıçak sürün. 5 dakika dinlendirin, akabinde kenarlarını çıkarın. Keki soğumaya bırakın ve kağıdı çıkarın.
  5. Dolgu için; bir kaba puding ve suyu alıp karıştırın. Vişne ile şekeri tencerede 10-15 dakika kaynatın ve pudingi ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Üzerine streç folyo çekip, soğumaya bırakın.
  6. Şerbet için şeker ve suyu cezvede 5-10 dakika kaynatıp, soğumaya bırakın.
  7. Çikolata dekor için kuvertürü eritin ve fırın kağıdın üzerine dökün. Bir fırın kağıdı ile üzerini örtün ve merdane ile çikolatayı eşit formda güzelce yayın. Bu formda merdaneye rulo halinde sarın ve dolapta 2 saat dinlendirin.
  8. Krema için; sıvı kremaları mikserle çırpmaya başlayın ve şekeri ekleyip 2 dk kadar çırpın. Toz şantileride ekleyip 3 dakika çırpın ve 30 dakika dolaba kaldırın. Keki enlemesine 2 defa kesin. Taban katını servis tabağına alın ve bir fırça ile şerbet ile ıslayın.
  9. Üzerine 2-3 yemek kaşığı vişneli dolgudan yayın ve biraz krema sürün. Kekin en üst katını üzerine koyun ve tekrar şerbetle ıslayın.
  10. Kremanın yarısını sürün ve bir kaç vişne koyun. Son keki üzerine koyun, yavaşça düzleştirip, bastırın ve şerbetleyin. Kremanın 3-4 yemek kaşığı ayırın ve kalanı ile pastayı kaplayın. 3-4 saat yahut bir gece dolapta dinlendirin.
  11. Kalan krema ile üzerini süsleyin. Çikolatayı yavaşça açın fazla kırmayın uzun biçimler çıkarmaya çalışın. Uzun ve kalın olanları bıçakla kesin ve pastanın dış kısmına sıralayın. Bu evreyi resimleyemedim ???? Afiyet olsun.
Karaorman Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt