Karatay Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağından az eksik zeytinyağ
- 3 adet yumurta (yumurta küçükse 4 tane büyükse 3 tane)
- 2 su bardağı lor peynir
- Maydanoz
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- Tercihe göre tuz
- 2 paket kabartma tozu
- Susam
Karatay Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı mercimek 1 gece önceden güzelce yıkanıp 1 gece bekletilir.
- Ertesi gün üzeri köpük güzelce yıkanır gazı alınır.
- İyice süzüldükten sonra parçalanır iyice parçalayın tanesi kalmasın.
- Diğer malzemeleri de katıp kek harcı gibi oluyor .
- Yağlanmış büyük borcama konur üzerine susam serpilir.
- 185 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Kürdan testi yapılır ve nemli bir bezle örtülür.
Karatay Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı