![karbonatli-borek-2.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/03/12/karbonatli-borek-2.jpg)
Karbonatlı Börek Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 4 su bardağı un
- 2 yumurta
- 8 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 250 gram tel peyniri
- Sızma zeytinyağı (1/2 (yarım) su bardağı)
Karbonatlı Börek Tanımı Yapılışı
- Unu genişçe bir kaba eleyin ve ortasını havuz üzere açın.
- Hamur için gerekli başka tüm gereçleri ekleyip, yoğurun.
- Hamuru nemli bir bez ile örterek 15-20 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru 8 bezeye ayırın. Her bezeyi unlayarak 30 cm genişliğinde açın.
- Yağlanmış tepsiye birinci hamuru alın ve üzerine fırça ile zeytinyağı sürün.
- 2, 3 ve 4. Yufkayı da birebir formda yağlayın. 4. Katta iç harcını döşeyin ve tekrar kalan 4 bezeyi de açın tıpkı formda yağlayarak dizin.
- En üstüne zeytinyağı sürün ve 200 derece ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.