Karbonatlı Pofuduk Pişi Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg un
- Aldığı kadar sulanmış yoğurt
- 1 yumurta
- 2 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı çörekotu
- Çokça sıvı yağ
Karbonatlı Pofuduk Pişi Tanımı Yapılışı
- Uygun bir kaba un, tuz, çörekotu ve karbonat alınır.
- Daha sonra içersine yumurta ve bir su bardağı sulu yoğurt eklenir.
- Yoğurmaya başlanır.
- Kıvam alana kadar yoğurt eği yapılır.
- Yumuşak bir hamur olacak, poğaça hamuru üzere ve ele yapışmaması gerekir.
- Yoğurdu fazla kaçırdıysanız un ekleyip kıvamı ayarlayabilirsiniz.
- Hamur 10 dakika dinlendirilir, daha kolay açılabilmesi için.
- Dinlenen hamur bir kaç bezeye bölünüp hafif un serpilmiş tezgaha alınır.
- Çok ince olmayacak biçimde oklava ile açılır.
- Derin bir tava yahut tencereye bir parmak kalınlığında sıvı yağ koyulur ve orta ateşte kızdırılır.
- Açılan hamur geniş ağızlı bir bardak yardımı ile yuvarlak formda kesilir.
- Kesilen hamurlar kızgın yağa atılır.
- Hamurların üzerine kaşıkla kızgın yağdan serpilir pişerken. Böylelikle her yeri kabarmış olacak.
- Renk aldıktan sonra hamurun öteki yüzüde kızartılır ve havlu kağıt üzerine alınır.
- Orta ateş fazla gelirse altını hafif kısabilirsiniz, çok süratli pişerse içi çiğ kalabilir.
- Hamurun kıvamını ve yağın sıcaklığını tutturduğunuz an şahane pişileriniz olacaktır.