Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karbonatlı Pofuduk Pişi

Karbonatlı Pofuduk Pişi
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
karbonatli-pofuduk-pisi.jpg

Karbonatlı Pofuduk Pişi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg un
  • Aldığı kadar sulanmış yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu
  • Çokça sıvı yağ

Karbonatlı Pofuduk Pişi Tanımı Yapılışı

  1. Uygun bir kaba un, tuz, çörekotu ve karbonat alınır.
  2. Daha sonra içersine yumurta ve bir su bardağı sulu yoğurt eklenir.
  3. Yoğurmaya başlanır.
  4. Kıvam alana kadar yoğurt eği yapılır.
  5. Yumuşak bir hamur olacak, poğaça hamuru üzere ve ele yapışmaması gerekir.
  6. Yoğurdu fazla kaçırdıysanız un ekleyip kıvamı ayarlayabilirsiniz.
  7. Hamur 10 dakika dinlendirilir, daha kolay açılabilmesi için.
  8. Dinlenen hamur bir kaç bezeye bölünüp hafif un serpilmiş tezgaha alınır.
  9. Çok ince olmayacak biçimde oklava ile açılır.
  10. Derin bir tava yahut tencereye bir parmak kalınlığında sıvı yağ koyulur ve orta ateşte kızdırılır.
  11. Açılan hamur geniş ağızlı bir bardak yardımı ile yuvarlak formda kesilir.
  12. Kesilen hamurlar kızgın yağa atılır.
  13. Hamurların üzerine kaşıkla kızgın yağdan serpilir pişerken. Böylelikle her yeri kabarmış olacak.
  14. Renk aldıktan sonra hamurun öteki yüzüde kızartılır ve havlu kağıt üzerine alınır.
  15. Orta ateş fazla gelirse altını hafif kısabilirsiniz, çok süratli pişerse içi çiğ kalabilir.
  16. Hamurun kıvamını ve yağın sıcaklığını tutturduğunuz an şahane pişileriniz olacaktır.
Deneyen herkese afiyet olsun ????.
 
858,481Konular
981,450Mesajlar
29,613Kullanıcılar
yusuf25343Son üye
Üst Alt