nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Karbonhidrat Nedir Hangi Besinlerde vardır?
Karbonhidrat Nedir Hangi Besinlerde Karbonhidrat Bulunur?
Karbonhidratlar Beden enerjisinin ana kaynağıdır, Karbonhidrat canlının yapısına katılmayan uzun süreli dozaj etkisi yaratan bir maddedir Etkin aldehit veya keton grubuna sahip polihidroksi alkoller veya hidroliz edildiklerinde bu maddeleri veren bileşikler olarak tanımlanabilir
Tüm canlı hücrelerde bulunur Doğada çoğunlukla büyük moleküller halindedir Vücuda alınan bu büyük moleküllerin hücrelere iletilmesi için canlı kadar sindirilmesi ve yerinde molekül büyüklüğüne değin parçalanması gerekir
Karbonhidratlı Besinler Listesi
Esas olarak, darı gevreği, tahıl ve ekmek çeşitleri, pirinç, arpa,yulaf, makarna, sayılabilir Meyvelerden, kayısı, hurma, yaban mersini, muz, incir, üzüm, elma, portakal, armut, ananas, çilek, karpuz, ve kuru üzüm de yüksek karbonhidrat içerir
Listeye devam edersek, bazı baklagil türleri; nohut, kuru fasulye, börülce, bakla yüksek kompleks karbonhidrat taşırlar Bir Takım kök sebzelerden, patates, tatlı patates, havuç, darı da bu gruba dahildir
Kolay karbonhidratlı gıdalara ise, toz şeker, bonbon, kek, mısır şurubu, meyve suyu, ekmek, beyaz undan üretilmiş makarna ve darı gevreği dahildir
Yüksek miktarda karışık karbonhidrat taşıyan besinler ise, kepek, yulaf, darı, arpa, karabuğday, darı unu, makarna, patates, kepekli pirinç, kıyılmış buğday, bütün tahıllı gevrek, bezelye, musli, fasulye, mercimekdir Yüksek karbonhidratlı besinler bize, sağlıklı ve formda olmak için vitamin, mineral ve lif açısından yeterli bir kaynak oluştururlar
Süt ürünleri, yüksek yağ ve protein içerikleriyle tanınırlar Ama, yağsız süt, diyet yoğurt, çikolatalı süt yüksek karbonhidratlı besinler grubuna da girer Tüm cikolata ve şeker türleri, ve kurabiyeler yüksek miktarlarda karbonhidrat içerir *
Karbonhidrat Nedir Hangi Besinlerde Karbonhidrat Bulunur?
Karbonhidratlar Beden enerjisinin ana kaynağıdır, Karbonhidrat canlının yapısına katılmayan uzun süreli dozaj etkisi yaratan bir maddedir Etkin aldehit veya keton grubuna sahip polihidroksi alkoller veya hidroliz edildiklerinde bu maddeleri veren bileşikler olarak tanımlanabilir
Tüm canlı hücrelerde bulunur Doğada çoğunlukla büyük moleküller halindedir Vücuda alınan bu büyük moleküllerin hücrelere iletilmesi için canlı kadar sindirilmesi ve yerinde molekül büyüklüğüne değin parçalanması gerekir
Karbonhidratlı Besinler Listesi
Esas olarak, darı gevreği, tahıl ve ekmek çeşitleri, pirinç, arpa,yulaf, makarna, sayılabilir Meyvelerden, kayısı, hurma, yaban mersini, muz, incir, üzüm, elma, portakal, armut, ananas, çilek, karpuz, ve kuru üzüm de yüksek karbonhidrat içerir
Listeye devam edersek, bazı baklagil türleri; nohut, kuru fasulye, börülce, bakla yüksek kompleks karbonhidrat taşırlar Bir Takım kök sebzelerden, patates, tatlı patates, havuç, darı da bu gruba dahildir
Kolay karbonhidratlı gıdalara ise, toz şeker, bonbon, kek, mısır şurubu, meyve suyu, ekmek, beyaz undan üretilmiş makarna ve darı gevreği dahildir
Yüksek miktarda karışık karbonhidrat taşıyan besinler ise, kepek, yulaf, darı, arpa, karabuğday, darı unu, makarna, patates, kepekli pirinç, kıyılmış buğday, bütün tahıllı gevrek, bezelye, musli, fasulye, mercimekdir Yüksek karbonhidratlı besinler bize, sağlıklı ve formda olmak için vitamin, mineral ve lif açısından yeterli bir kaynak oluştururlar
Süt ürünleri, yüksek yağ ve protein içerikleriyle tanınırlar Ama, yağsız süt, diyet yoğurt, çikolatalı süt yüksek karbonhidratlı besinler grubuna da girer Tüm cikolata ve şeker türleri, ve kurabiyeler yüksek miktarlarda karbonhidrat içerir *