Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karbonhidratların Özellikleri ve Çeşitleri

Karbonhidratların Özellikleri ve Çeşitleri
0
136

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
37
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Karbonhidratların Özellikleri ve Çeşitleri

Karbonhidrat, canlının yapısına katılmayan uzun süreli dozaj etkisi yaratan bir maddedir Aktif aldehit veya keton grubuna sahip polihidroksi alkoller veya hidroliz edildiklerinde bu maddeleri veren bileşikler olarak tanımlanabilir

Karbonhidratlar birinci dereceden enerji verici olarak kullanılırlar Karbonhidratlar en fazla Ekmek, makarna, fasulye, patates, kepek, pirinç,tahıl ve hububat içinde bulunurlar Karbonhidratlar yağlar proteinlerdir Karbonhidratlar vücutta en çok yer alan üçüncü beslenme maddesidir Açlık derhal birincil tüketilen beslenme maddesidir Yapıtaşları glikozdur Depo şekli hayvanlarda glikojen bitkilerde ise nişasta şeklindedir Kimyasal sindirimi ağızda başlar DNA, RNA ve ATP'nin yapısına katılır

MONOSAKKARİTLER
¦Gözenekli Olan zarından geçerler
¦Hidrolize uğramazlar
¦Kan ve doku sıvısında bulunurlar
¦Karbonhidratların yapıtaşlarıdır
¦Fotosentezin ilk ürünleridir
¦Hücrede depolanmazlar
¦Riboz ve deoksiriboz nukleik asitlerin yapısına katılırlar
¦Suda çözünürler
¦Protein ve yağlarla alaşım oluşturabilirler
¦Enerji verici olarak kullanılırlar
¦Yapılarında glikozit bağı bulunmaz
¦Benedikt çözeltisiyle ısıtılırsa kiremit kırmızısı renk verirler

Örn:Üzüm Şekeri,Galaktoz,Fruktoz,Mannoz,Ksiloz,Arabinoz

DİSAKKARİTLER
¦Hücreli zarından geçemezler
¦Sindirim enzimlerinden etkilenirler
¦Bitki ve memelilerde depolanabilirmemelilerde süt şekeri bitkilerde sukroz
¦Suda çözünürler
¦Kanda bulunmazlarSütte bulunurlar
¦Yapısında glikozit bağı vardır
Örn:Maltoz,Süt Şekeri,Sukroz

POLİSAKKARİTLER
¦Hücreli zarından geçemezler
¦(n)dek glikozun birleşmesinden oluşurlar
¦Sindirim enzimleriyle hidrolize edilirler
¦(n1)değin su harcanır
¦Kanda bulunmazlar
¦Hayvanlarda ve bakterilerde glikojen bitkilerde nişasta olarak depolanır
¦Selüloz bitkilerde çeper maddesi olarak kullanılır
¦Bitki ve hayvanlarda sentezlenebilir
¦Selüloz bir takım tek hücreliler hariç diğer canlılar göre sindirilemez *
 

Similar threads

Karbonhidratların Ozellikleri ve Ceşitleri Karbonhidrat, canlının yapısına katılmayan uzun sureli dozaj etkisi yaratan bir maddedir Aktif aldehit veya keton grubuna sahip polihidroksi alkoller veya hidroliz edildiklerinde bu maddeleri veren bileşikler olarak tanımlanabilir Karbonhidratlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
185
Karbonhidrat çeşitleri ve örnekleri Karbonhidrat karbon, oksijen ve hidrojen oluşmuş organik bileşiklerdir Bu üç elementin sayısına, birleşme düzenine ve insan organizmasının faydalanma durumuna tarafından dağıtılmış yapıda ve isimdekarbonhidratlar vardır Karbonhidratların çeşitleri, üç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Suyun Canlılar İçin Önemi Besinlerin Canlılar İçin Önemi Canlılar için suyun ve besinin önemi Hayatta kalma mücadelesinde su dek kayda değer diğer bir şey yoktur Vücudumuzun % 70 sudur Bir insan ahenkli ve minimum miktarda su almaz ise, o insanın seri ve verimli olmasını bekleyemezsiniz Bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Canlıların Esas Bileşenleri Nelerdir İnorganik Moleküller Organik Moleküller Su, asit, baz, tuzlu ve mineraller, karbonhidratlar, yağlar, proteinler, enzimler, vitaminler ve nükleik asitler CANLILARDAKİ İNORGANİK BİLEŞİKLER:İnorganik bileşikler canlılar göre sentezlenemeyip dıştan hazır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
Canlılarda Madde Canlılarda Enerji CANLILAR İÇİN MADDE VE ENERJİ Enerji bir cismin veya bir sistemin meslek yapabilme yeteneğidir Bütün enerjiler birbirine dönüşebilirCanlıların büyüyüp gelişmesi, sindirim, solunum, kasılma, beden ısısının ayarlanması, sinir uyarıların iletilmesi gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
858,505Konular
982,701Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt