Kare Borcamda Malaga Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet muz
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı şeker
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Kabartma tozu
- Vanilin
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 3,5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı un
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- Vanilin
- 200 ml sıvı krema
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 su bardağı süt
Kare Borcamda Malaga Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ile şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra sütü ekleyip biraz karıştırdıktan sonra diğer kuru malzemeleri de ekleyip çırptıktan sonra, yağladığımız kare borcama döküp 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında 35-40 dk kadar pişiriyoruz.
- Muhallebisi için vanilin ve tereyağ hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra altını kapatıp tereyağ ve vanilini ekleyip blendırla 10-15 saniye karıştırıyoruz.
- Ganaj için kremayı bir tencere de ısıtıp kaynama noktasına gelince çikolatayı atıp çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra ocaktan alıp tereyağını koyuyoruz ve oda eriyene kadar karıştırıyoruz ve ganaj da hazır.
- Şimdi tüm malzemeleri birleştirme zamanı .
- Kekimizi fırından alıp ilk sıcağı çıkınca sütle ıslatıyoruz.
- Daha sonra kek ve muhallebi soğuduktan sonra muhallebiyi kekin üzerine döküp düzeltiyoruz.
- Daha sonra muzlarımızı ikiye bölüp üçer üçer diziyoruz.
- Son olarak ganajımızı da önce muzların üzerine olmak üzere tatlının her tarafına döküyoruz ve üzerini de ceviz içiyle süsleyip servise hazır ediyoruz. Afiyet olsun .