Karemalize Soslu Şeftalili Kek Tarifi İçin Malzemeler
Karamelize sos için:
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat ( çeyrek limon suyu sıkılarak kekin üzerine ekleyin)
- 2 adet dilimlenmiş şeftali
Karemalize Soslu Şeftalili Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Toz şekeri sos tenceremize alalım .
- Şeker eriyene kadar karıştırmadan bekleyin.
- Şeker eriyince içerisine tereyağ ilave edip karamel elde edelim.
- Yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına şeftali dilimlerini yerleştirin.
- Üzerine karamelize sosu ekleyelim.
- Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alalım ve şeker eriyene kadar çırpalım.
- Sıvıyağ, süt ilave edip karıştıralım.
- Un, vanilya, kabartma tozu ve en son limon suyu ilave ettiğimiz karbonatı ekleyip karıştıralım.
- Kek kalıbımıza karışımı dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 ° fırında 40 dakika pişirelim. Afiyet olsun ????.