Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karemela Pembelim

Karemela Pembelim
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
karemela-pembelim.jpg

Karemela Pembelim Tanımı İçin Materyaller


Altı İçin
  • Tuzsuz sade etimek
Karemel Sos İçin
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
Muhallebisi İçin
  • 1,5 litre süt
  • 3,5 – 4 yemek kaşığı nişasta (Kontrollü konulmalı)
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Not acil durumlarda damla sakızlı hazır muhallebi ilede kolay kolay yapabilirsiniz pratik ve farklı bir lezzet oluyor
Sos İçin
  • 4 su bardağı vişne suyu
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 2.5 yemek kaşığı nişasta
Ölçüler
  • 1 su bardağı 200 ml klasik su bardağı
  • Orta uzunluk 125 ml çay bardağıdır

Karemela Pembelim Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle merhabalar. Ağız tadınızın yerinde olduğu memnun sağlıklı günler dilerim. Artık tanımıma geçiyorum. Ben büyük dikdörtgen bir borcam kullandım. Materyal ölçülerini azaltarak arttırarak çeşitli ölçülerde yapabilirsiniz. ????.
  2. Etimekleri borcama diziyoruz.
  3. Karemel sos hazırlığı için bir tava yardımıyla 1. 5 su bardağı şekeri koyup eritiyoruz. Şekerler eriyene kadar asla karıştırma yapmıyoruz. Orta ara tavayı sallayarak şekerlerin dağılımını destekliyoruz.
  4. Daha sonra şekerler güzelce eriyince tahta bir kaşık yardımıyla karemelimizi karıştırıyoruz ve 2 su bardağı suyu içine yavaşça döküyoruz.
  5. Kabuklu sert bir manzara oluşacak endişelenmeyin ???? herşey denetimimiz altında???? Ocağın altını kapamadan sert kabuk halini alan şekeri karıştırarak eritiyoruz. Büsbütün eridiğinden emin olduktan sonra sosu etimeklerimizin üzerine yediriyoruz.
  6. Kenarda o soğumayı beklerken biz muhallebisini yapamaya başlıyoruz. 1, 5 litre sütümüzü bir tencereye alalım.
  7. Üzerine nişasta (Çeşit değerli değil tercihinize bağlı buğday ya da mısır kullanabilirsiniz ), vanilya ve unumuzu katalım.
  8. Karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirelim kıvam aldıktan sonra içine tereyağını katalım ve karıştırmaya devam edip yağın erimesini sağlayalım.
  9. Yağ eriyip 2 dakika daha pişirdikten sonra, sosunu çekmiş olan etimeklerimizin üzerine muhallebinin tamamını dökelim.
  10. Tekrar soğumaya bırakalım ve vişne sosumuza geçelim.
  11. Bir dipnot olsun: istenilen meyveden sos yapılabilir. Ben vişne tercih ettim. Ayrıyeten vişne suyunu meskende kendi yaptığınızı yahut hazır olarak kullanabilirsiniz. Ben hazır kutu meyve suyu kullandım.
  12. 4 su bardağı vişne suyunu bir tencereye alıp, üzerine nişasta ve şekerini katıp kıvam alıncaya kadar pişirelim.
  13. Kıvam aldıktan sonra 3 dakika kadar kaynatıp ocağın altını kapatalım.
  14. Soğumuş muhallebili etimeklerimizin üzerine vişne sosumuzuda dökelim ve soğumaya bırakalım biraz evre basamak olması sebebiyle süreçler uzun sürüyor.
  15. Son olarak soğuduktan sonra dilediğiniz halde süslemesini yapabilirsiniz  ve buz dolabına koyup soğuk halde tüketebilirsiniz. Ee şimdiden afiyet olsun ????????.
 
858,478Konular
981,299Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt