Karemela Pembelim Tanımı İçin Materyaller
Altı İçin
- Tuzsuz sade etimek
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1,5 litre süt
- 3,5 – 4 yemek kaşığı nişasta (Kontrollü konulmalı)
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Not acil durumlarda damla sakızlı hazır muhallebi ilede kolay kolay yapabilirsiniz pratik ve farklı bir lezzet oluyor
- 4 su bardağı vişne suyu
- 1.5 çay bardağı şeker
- 2.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı 200 ml klasik su bardağı
- Orta uzunluk 125 ml çay bardağıdır
Karemela Pembelim Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle merhabalar. Ağız tadınızın yerinde olduğu memnun sağlıklı günler dilerim. Artık tanımıma geçiyorum. Ben büyük dikdörtgen bir borcam kullandım. Materyal ölçülerini azaltarak arttırarak çeşitli ölçülerde yapabilirsiniz. ????.
- Etimekleri borcama diziyoruz.
- Karemel sos hazırlığı için bir tava yardımıyla 1. 5 su bardağı şekeri koyup eritiyoruz. Şekerler eriyene kadar asla karıştırma yapmıyoruz. Orta ara tavayı sallayarak şekerlerin dağılımını destekliyoruz.
- Daha sonra şekerler güzelce eriyince tahta bir kaşık yardımıyla karemelimizi karıştırıyoruz ve 2 su bardağı suyu içine yavaşça döküyoruz.
- Kabuklu sert bir manzara oluşacak endişelenmeyin ???? herşey denetimimiz altında???? Ocağın altını kapamadan sert kabuk halini alan şekeri karıştırarak eritiyoruz. Büsbütün eridiğinden emin olduktan sonra sosu etimeklerimizin üzerine yediriyoruz.
- Kenarda o soğumayı beklerken biz muhallebisini yapamaya başlıyoruz. 1, 5 litre sütümüzü bir tencereye alalım.
- Üzerine nişasta (Çeşit değerli değil tercihinize bağlı buğday ya da mısır kullanabilirsiniz ), vanilya ve unumuzu katalım.
- Karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirelim kıvam aldıktan sonra içine tereyağını katalım ve karıştırmaya devam edip yağın erimesini sağlayalım.
- Yağ eriyip 2 dakika daha pişirdikten sonra, sosunu çekmiş olan etimeklerimizin üzerine muhallebinin tamamını dökelim.
- Tekrar soğumaya bırakalım ve vişne sosumuza geçelim.
- Bir dipnot olsun: istenilen meyveden sos yapılabilir. Ben vişne tercih ettim. Ayrıyeten vişne suyunu meskende kendi yaptığınızı yahut hazır olarak kullanabilirsiniz. Ben hazır kutu meyve suyu kullandım.
- 4 su bardağı vişne suyunu bir tencereye alıp, üzerine nişasta ve şekerini katıp kıvam alıncaya kadar pişirelim.
- Kıvam aldıktan sonra 3 dakika kadar kaynatıp ocağın altını kapatalım.
- Soğumuş muhallebili etimeklerimizin üzerine vişne sosumuzuda dökelim ve soğumaya bırakalım biraz evre basamak olması sebebiyle süreçler uzun sürüyor.
- Son olarak soğuduktan sonra dilediğiniz halde süslemesini yapabilirsiniz ve buz dolabına koyup soğuk halde tüketebilirsiniz. Ee şimdiden afiyet olsun ????????.