bilgisayarci
FD Üye
Karemelize Kabak Tatlısı (Şekere Yatırmadan Bekletmeden) Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 kilo soyulmuş doğranmış kabak
- 2 su bardağı şeker ( bardak ölçüsü 200 ml)
- 1 su bardağından bir parmak eksik su
Karemelize Kabak Tatlısı (Şekere Yatırmadan Bekletmeden) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak kabağı soyup dilimlere ayıralım.
- Bir tencereye 1 bardak şekeri pişireceğiniz tencereye alıp kısık ateşte kaşık sürmeden ortada tencereyi çevirerek karamelize edelim.
- Dikkat edelim şeker yanması eriyen şekerin üzerine kabakları dizelim .
- Daha sonra suyumuzu ek edelim ve geride kalan bir bardak şekeri kabağın üzerine gezdirelim .
- Tencerenin ağzını kapatıp 10-15 dakika orta ateşte pişirelim .
- Dikkat edelim şeker taşmasın.
- Daha sonra tencerenin altını kısıp kabak tatlımız kıvama geldikten sonra altını kapatalım .
- İstediğiniz halde fındık ceviz ve tahinle servis edebilirsiniz şimdiden deneyeceklere kolay gelsin afiyetler olsun.