Karemelli Çikolata Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak az şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 1 buçuk su bardağı süt
- 3 çay bardağı şeker
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket bitter çikolata
Karemelli Çikolata Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için; yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra başka materyalleri teker teker ekliyoruz.
- Keki 180 derece evvelce ısıtılmış fırında denetimli pişiriyoruz 20-25 dakika pişen kek ılıklaşınca süt ile ıslatıyoruz.
- Çikolata sos için; çikolata harici tüm gereçleri ekleyip ocağa alıyoruz kaynayıp, kıvam alınca ocaktan alıyoruz çikolata yı ekleyip eritiyoruz.
- Karamel sosu için; şekeri uygun bir tavaya alıyoruz eriyene kadar fazla karıştırmadan bekliyoruz.
- Şeker eriyince yağımızı atıp, süratlice karıştırıyoruz.
- Yağ eriyince çabucak kremayı ekliyoruz süratlice karıştırmaya devam ediyoruz uygunca karışınca karamelimiz hazır.
- Islanan kekin üzerine evvel soğumuş karameli ekliyoruz 15 dakika dolapta bekletiyoruz.
- Daha sonra çikolata sosu ekliyoruz. Dilediğiniz üzere süslemek isterseniz süsleyebilirsiniz ben erimiş beyaz çikolata ile süsledim ????