Karemelli Çikolata Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak az şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 1 buçuk su bardağı süt
- 3 çay bardağı şeker
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket bitter çikolata
Karemelli Çikolata Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için; yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra başka materyalleri teker teker ekliyoruz.
- Keki 180 derece evvelce ısıtılmış fırında denetimli pişiriyoruz 20-25 dakika pişen kek ılıklaşınca süt ile ıslatıyoruz.
- Çikolata sos için; çikolata harici tüm gereçleri ekleyip ocağa alıyoruz kaynayıp, kıvam alınca ocaktan alıyoruz çikolata yı ekleyip eritiyoruz.
- Karamel sosu için; şekeri uygun bir tavaya alıyoruz eriyene kadar fazla karıştırmadan bekliyoruz.
- Şeker eriyince yağımızı atıp, süratlice karıştırıyoruz.
- Yağ eriyince çabucak kremayı ekliyoruz süratlice karıştırmaya devam ediyoruz uygunca karışınca karamelimiz hazır.
- Islanan kekin üzerine evvel soğumuş karameli ekliyoruz 15 dakika dolapta bekletiyoruz.
- Daha sonra çikolata sosu ekliyoruz. Dilediğiniz üzere süslemek isterseniz süsleyebilirsiniz ben erimiş beyaz çikolata ile süsledim ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.