teknolojiuzmani
FD Üye
Karemelli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 2.5 yemek kaşığı nişasta
- 2.5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı nişasta
Karemelli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle muhallebiyi hazırlıyoruz tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırıyoruz muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
- Kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilya ekleyip 5 dakika daha kaynatıp eşit şekilde kaselere pay ediyoruz.
- Sonra karamel sosunu hazırlıyoruz tavaya şekeri koyup kısıp ateşte eriyene kadar karıştırıyoruz sonra nişasta yağ ekleyip karıştırın en son sütü ekleyelim sürekli karıştırarak kaynatalım ilk başta şeker sertleşiyor ama bir sure sonra eriyor ocağı kapatın.
- Muhallebilerin üzerine pay edelim istediğimiz gibi süsleyebilirsiniz servise hazır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.