Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karides Güveç

Karides Güveç
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
karides-guvec.jpg

Karides Güveç Tanımı İçin Materyaller

  • 250 gram karides
  • 250 gram bebek mantar
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 5 diş iri sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağına bir parmak zeytinyağı
  • 50 gram kaşar rendesi
  • 1 çay  çay kaşığı silme karabiber ,kimyon, pul biber
  • 1 tepeleme çay kaşığı kaya tuzu
  • 2 adet domates ya da 1 su bardağı domates sosu

Karides Güveç Tanımı Yapılışı

  1. Karidesleri güzelce yıkayıp kurutuyoruz, mantarları temizleyip doğruyoruz (bebek mantar değil ise 5 dakika tuzlu suda bekletip kara suyunu sıkıp o denli kullanıyoruz).
  2. Soğanı, sarımsağı, biberleri ve domatesleri küçük küp küp doğruyoruz.
  3. Tereyağını tavamıza alıp ocağın altını yakıyoruz .
  4. Eriyip köpürünce zeytinyağını ve sarımsakları ek ediyoruz.
  5. Kızgın yağın içine karidesleri atıp güzelce açık pembe karidesler kendini toplayana kadar pişiriyoruz .
  6. Pişen karidesleri başka bir tabağa alıp kalan yağımızda soğanlarımızı atıp soteliyoruz .
  7. Üzerine biberlerimizi en sonda doğradığımız mantarlarımızı atıp soteliyoruz.
  8. Doğradığımız domatesleri ya da domates sosumuzu ek ediyoruz.
  9. Baharatlarımızı ve tuzumuzu ek edip karıştırıyoruz ön pişirme yaptığımız karideslerimizi de tekrar tavanın içine alıyoruz.
  10. Bir iki cins çevirdikten sonra ocağın altını kapatıp materyallerimizi güveç kaplarına eşit hisse ediyoruz .
  11. Üzerlerine kaşar rendesi koyup 180 derece fırında orta beğenilen kaşarlar eriyene kadar denetimli pişiriyoruz (benimkilerin ayarı bu sefer biraz fazla kaçmış. Kaşarlar kızarmış)
Sıcak olarak servis ediyoruz afiyet olsun ❤️

Not; şayet sulu seviyor iseniz domatesiniz sera ise bir çay bardağı su ek edip materyaller kaynayınca karidesleri karıştırabilirsiniz.
 
858,505Konular
982,692Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt