
Karides Güveç Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram karides
- 250 gram bebek mantar
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 5 diş iri sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağına bir parmak zeytinyağı
- 50 gram kaşar rendesi
- 1 çay çay kaşığı silme karabiber ,kimyon, pul biber
- 1 tepeleme çay kaşığı kaya tuzu
- 2 adet domates ya da 1 su bardağı domates sosu
Karides Güveç Tanımı Yapılışı
- Karidesleri güzelce yıkayıp kurutuyoruz, mantarları temizleyip doğruyoruz (bebek mantar değil ise 5 dakika tuzlu suda bekletip kara suyunu sıkıp o denli kullanıyoruz).
- Soğanı, sarımsağı, biberleri ve domatesleri küçük küp küp doğruyoruz.
- Tereyağını tavamıza alıp ocağın altını yakıyoruz .
- Eriyip köpürünce zeytinyağını ve sarımsakları ek ediyoruz.
- Kızgın yağın içine karidesleri atıp güzelce açık pembe karidesler kendini toplayana kadar pişiriyoruz .
- Pişen karidesleri başka bir tabağa alıp kalan yağımızda soğanlarımızı atıp soteliyoruz .
- Üzerine biberlerimizi en sonda doğradığımız mantarlarımızı atıp soteliyoruz.
- Doğradığımız domatesleri ya da domates sosumuzu ek ediyoruz.
- Baharatlarımızı ve tuzumuzu ek edip karıştırıyoruz ön pişirme yaptığımız karideslerimizi de tekrar tavanın içine alıyoruz.
- Bir iki cins çevirdikten sonra ocağın altını kapatıp materyallerimizi güveç kaplarına eşit hisse ediyoruz .
- Üzerlerine kaşar rendesi koyup 180 derece fırında orta beğenilen kaşarlar eriyene kadar denetimli pişiriyoruz (benimkilerin ayarı bu sefer biraz fazla kaçmış. Kaşarlar kızarmış)

Not; şayet sulu seviyor iseniz domatesiniz sera ise bir çay bardağı su ek edip materyaller kaynayınca karidesleri karıştırabilirsiniz.