Karides Güveç Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kekik
- 2 domates
- 1 adet kapya biber
- 1 paket dondurulmuş jumbo karides
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çoba kaşığı sirke
- 1 litre su
- Kaşa peyniri
Karides Güveç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Küp doğranmış soğan ve rendelenmiş sarımsak tereyağı ve zeytinyağında kavrulur.
- Kapya biber ve domates sırasıyla eklenip kavrulmaya devam edilir.
- Tuz, karabiber kekik ve kırmızı toz biber eklenir.
- Bir tencerede 1 litre suya 1 çorba kaşığı sirke ekleyerek kaynatılır ve içerisine karidesler eklenerek 3 dakika daha kaynamaya bırakılır.
- Zerzevatları sotelediğimiz tavamıza haşlanıp süzülen karidesler eklenir ve bir iki dakika daha kavrularak ocak kapatılır.
- Tek kişilik güveç kaplarına harç paylaştırılır.
- Üzerine kaşar peyniri rendelenilerek 170 derece ısıya ayarlanmış fırına verilir.
- Kızarınca fırından çıkarılarak servis edilir.