Karidesli Bami Tanımı İçin Gereçler
- 200, 250gr karides çok seviyorsanız arttırabilirsiniz
- 1 büyük uzunluk kuru soğan
- 6-7 diş sarımsak
- 1 kapta biber
- 1 kırmızı acı biber
- 1 havuç
- Domates püresi
- Garam masala baharatı
- Karabiber
- Tarçın
- Zencefil püresi
- Tuz
- Kişniş
- Yenibahar
- Maydanoz
Karidesli Bami Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle makarna suyumuzu derin bir tencereye koyup suyu kaynatıyoruz.
- Kaynayan suya zeytinyağ ve tuz ekliyoruz. (bu etapta bulyon da kullanabilirsiniz)makarnayı da atıp pişiriyoruz. İstediğiniz diriliğe gelince makarnayı süzüp 3 yemek kaşığı soya sosunu ekleyip güzelce karıştırıyoruz hatta ben elimle güzelce yediriyorum.
- Geniş wok tavada zeytinyağını biraz ısıtıp yarım halka doğranmış soğanları kavuruyoruz hafif pembeleşmeye yakınken havucu ekliyoruz .
- Daha sonra biberleri ekliyoruz(hafif canlı olacak sebzelerimiz)
- 1 tatlı kaşığı garam masala baharatı, 1cay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı yenibahr, kişnişi, tuz, çay kaşığının ucuyla tarçını, 1çay kaşığı zencefil püresini, 1dolu yemek kaşığı domates püresi, 2 yemek kaşığı soya sosunu ekleyip karıştırıyoruz.
- En son karidesleri ekleyip karideslerde pişince ki çarçabuk pişerler ocağı kapatıyoruz.
- İçerisine soya soslu makarnalarımızı ekleyip karıştırıyoruz ve servis ederken maydanoz serpiştiriyoruz. Afiyet olsun.