Karidesli Konut Üretimi Makarna Tanımı İçin Materyaller
Makarna için;
- 100 gram un
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı tuz
- 300 gram karides (ayıklanmış)
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 diş kıyılmış sarımsak
- 2 su bardağı domates rendesi (dondurucudan kullandım ve suyunu çektirdim)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (hem acı hem tatlı)
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-4 kısım kıyılmış maydanoz
Karidesli Konut İmali Makarna Tanımı Yapılışı
- Makarna için unu eleyip ortasını havuz yapıp buraya diğer materyalleri koyalım.
- Ortadan karıştırmaya başlayıp güzel orta sert bir hamur yapalım.
- Hamuru 5 dakika yoğurup 15-20 dakika dinlendirin. Hamurun kurumaması için üzerini örtelim.
- Makarna ölçümüz 100 gram una 1 yumurta şeklindedir.
- Hamur dinlenirken istediğiniz şekilde doğradığınız soğanı yağ ile kavurun.
- Akabinde kıyılmış sarımsakları ekleyin. Bir iki çevirdikten sonra domatesi ekleyin.
- Domates kaynamaya başlayınca karidesleri ekleyip karidesler beyazlaşıncaya kadar pişirin.
- Ortada harmanlamayı unutmayın????en son baharatı da ekleyip karıştırın.
- Dinlenen hamuru açın. Kat ortalarına un serperek açtığınız hamuru rulo yapın ve ruloyu istediğiniz kalınlıkta kesin.
- Uzun makarnalarınız olacak. ????kaynayan tuzlu suda fazla ununu elediğiniz makarnaları haşlayın.
- Makarnayı kestiğinizde ortasında beyazlık yoksa makarna pişmiştir.
- Sosunuza bir iki kepçe makarna suyundan ekleyip ısıtın ve haşlanan makarnaları ekleyip karıştırın.
- Makarnanız hazııır ???? makarnayı servis tabağına alıp kıyılmış maydanozla süsleyip afiyetle tüketin.