Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karidesli Ev Yapımı Makarna

Karidesli Ev Yapımı Makarna
0
86

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
karidesli-ev-yapimi-makarna.jpg

Karidesli Konut Üretimi Makarna Tanımı İçin Materyaller


Makarna için;
  • 100 gram un
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tuz
Karidesli sos için;
  • 300 gram karides (ayıklanmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş kıyılmış sarımsak
  • 2 su bardağı domates rendesi (dondurucudan kullandım ve suyunu çektirdim)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı  kişniş
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı  karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (hem acı hem tatlı)
  • 1 çay kaşığı  tuz
Süslemek için;
  • 3-4 kısım kıyılmış maydanoz

Karidesli Konut İmali Makarna Tanımı Yapılışı

  1. Makarna için unu eleyip ortasını havuz yapıp buraya diğer materyalleri koyalım.
  2. Ortadan karıştırmaya başlayıp güzel orta sert bir hamur yapalım.
  3. Hamuru 5 dakika yoğurup 15-20 dakika dinlendirin. Hamurun kurumaması için üzerini örtelim.
  4. Makarna ölçümüz 100 gram una 1 yumurta şeklindedir.
  5. Hamur dinlenirken istediğiniz şekilde doğradığınız soğanı yağ ile kavurun.
  6. Akabinde kıyılmış sarımsakları ekleyin. Bir iki çevirdikten sonra domatesi ekleyin.
  7. Domates kaynamaya başlayınca karidesleri ekleyip karidesler beyazlaşıncaya kadar pişirin.
  8. Ortada harmanlamayı unutmayın????en son baharatı da ekleyip karıştırın.
  9. Dinlenen hamuru açın. Kat ortalarına un serperek açtığınız hamuru rulo yapın ve ruloyu istediğiniz kalınlıkta kesin.
  10. Uzun makarnalarınız olacak. ????kaynayan tuzlu suda fazla ununu elediğiniz makarnaları haşlayın.
  11. Makarnayı kestiğinizde ortasında beyazlık yoksa makarna pişmiştir.
  12. Sosunuza bir iki kepçe makarna suyundan ekleyip ısıtın ve haşlanan makarnaları ekleyip karıştırın.
  13. Makarnanız hazııır ???? makarnayı servis tabağına alıp kıyılmış maydanozla süsleyip afiyetle tüketin.
Ellerinize sağlık afiyet olsun ????.
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt