Resimli Karidesli Patates Rulosu Tarifi
Karidesli Patates Rulosu nasıl yapılır
Karidesli Patates Rulosu malzemeleri
patates rulosu icin:
5 adet iri patates
50 gr tereyağı
1 su bardağı sut
4 corba kaşığı parmesan peyniri rendesi veya eski kaşar rendesi
1 tatlı kaşığı kıyılmış maydonoz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 corba kaşığı un
1 yumurta
karabiber
tuz
ic icin:
12 kg karides
1 kırmızı biber
1 baş soğan
100 gr tereyağı
12 demet maydanoz
3 corba kaşığı un
1 su bardağı sut
karabiber
tuz
Yapılışı:
Karidesleri yıkayın, temizleyip iri iri doğrayın Eğer donmuş karides kullanıyorsanız, karidesleri cozulmeye bırakın ve doğrayın Maydanozları temizleyip kıyın Soğanı ve kırmızı biberi temizleyip ince ince kıyın Tavada 50 gr tereyağını eritin, kızınca icine soğanı ve biberi atın ve karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişirin Karidesleri ekleyin ve birlikte karidesler pembeleşinceye kadar kavurun Kıyılmış maydanozdan 2 corba kaşığı karışıma ilave edin ve tekrar karıştırıp ateşten alın, bir kenara bırakın Kucuk bir tencerede tereyağının kalanını eritin İcine unu atın, bir parca karıştırıp bir tel cırpıcı ile cırparak icine soğuk sutu yavaş yavaş ekleyin Kısık ateşte karıştırarak sosunuz koyulaşıncaya kadar 56 dakika pişirin Sosu karides karışımına ekleyin ve karıştırın Tuzunu karabiberini ekleyip soğumaya bırakın
Patates rulosu icin; patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın Bir bıcak sokarak piştiklerini kontrol edebilirsiniz Suyunu suzup soğuk sudan gecirin Soğuyunca kabuklarını soyup bir catalla ezerek pure haline getirin İcine tereyağını, sutun dortte ucunu, rendelenmiş parmesan peynirini, kıyılmış maydanozu kabartma tozunu ve unu ilave edertk hep birlikte karıştırın Yumurtaların sarısını beyazından ayırın Sarılarını kalan sut ile bir parca cırpın ve patates hamuruna ekleyin Tuzunu karabiberini ekleyip tekrar hepsini birlikte karıştırın
Yumurta beyazlarını karbeyaz haline gelinceye kadar cırpıp patates hamuruna katın ve alttan uste doğru cevirerek karıştırın Hamurunuz bir parca akıcı olmalıdır
Dort koşe fırın tepsisini yağlayıp, icine yağlı kağıdı duzgunce keserek yayın Kağıdı da iyice yağlayıp ortasına patates hamuru karışımınızı dokun ve bir spatula ile yayın 180 derecede, ortadan biraz fazla kızdırdığınız fırında 2025 dakika, hamurun ustu hafif kahverengi oluncaya kadar pişirin
Hamurunuz pişince, fırından cıkarın ve nemli bir mutfak bezinin uzerine dikkatlice alın 5 dakika kadar soğutup, yağlı kağıdı sıyırarak cıkarım
Patates hamurunuzun uzerine daha once hazırladığınız karidesli ici dokup, yine bir spatula ile yayın ve hamurun dar kenarından nemli bezin de yardımı ile kıvırarak aynı bir rulopasta gibi sarın Karidesli Patates Rulosunu 2 parmak kalınlığında dilimler halinde keserek sıcak olarak servis yapın
imageskarideslipatatesrulosutarifiresimli5ad4539be0449
Karidesli Patates Rulosu nasıl yapılır
Karidesli Patates Rulosu malzemeleri
patates rulosu icin:
5 adet iri patates
50 gr tereyağı
1 su bardağı sut
4 corba kaşığı parmesan peyniri rendesi veya eski kaşar rendesi
1 tatlı kaşığı kıyılmış maydonoz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 corba kaşığı un
1 yumurta
karabiber
tuz
ic icin:
12 kg karides
1 kırmızı biber
1 baş soğan
100 gr tereyağı
12 demet maydanoz
3 corba kaşığı un
1 su bardağı sut
karabiber
tuz
Yapılışı:
Karidesleri yıkayın, temizleyip iri iri doğrayın Eğer donmuş karides kullanıyorsanız, karidesleri cozulmeye bırakın ve doğrayın Maydanozları temizleyip kıyın Soğanı ve kırmızı biberi temizleyip ince ince kıyın Tavada 50 gr tereyağını eritin, kızınca icine soğanı ve biberi atın ve karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişirin Karidesleri ekleyin ve birlikte karidesler pembeleşinceye kadar kavurun Kıyılmış maydanozdan 2 corba kaşığı karışıma ilave edin ve tekrar karıştırıp ateşten alın, bir kenara bırakın Kucuk bir tencerede tereyağının kalanını eritin İcine unu atın, bir parca karıştırıp bir tel cırpıcı ile cırparak icine soğuk sutu yavaş yavaş ekleyin Kısık ateşte karıştırarak sosunuz koyulaşıncaya kadar 56 dakika pişirin Sosu karides karışımına ekleyin ve karıştırın Tuzunu karabiberini ekleyip soğumaya bırakın
Patates rulosu icin; patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın Bir bıcak sokarak piştiklerini kontrol edebilirsiniz Suyunu suzup soğuk sudan gecirin Soğuyunca kabuklarını soyup bir catalla ezerek pure haline getirin İcine tereyağını, sutun dortte ucunu, rendelenmiş parmesan peynirini, kıyılmış maydanozu kabartma tozunu ve unu ilave edertk hep birlikte karıştırın Yumurtaların sarısını beyazından ayırın Sarılarını kalan sut ile bir parca cırpın ve patates hamuruna ekleyin Tuzunu karabiberini ekleyip tekrar hepsini birlikte karıştırın
Yumurta beyazlarını karbeyaz haline gelinceye kadar cırpıp patates hamuruna katın ve alttan uste doğru cevirerek karıştırın Hamurunuz bir parca akıcı olmalıdır
Dort koşe fırın tepsisini yağlayıp, icine yağlı kağıdı duzgunce keserek yayın Kağıdı da iyice yağlayıp ortasına patates hamuru karışımınızı dokun ve bir spatula ile yayın 180 derecede, ortadan biraz fazla kızdırdığınız fırında 2025 dakika, hamurun ustu hafif kahverengi oluncaya kadar pişirin
Hamurunuz pişince, fırından cıkarın ve nemli bir mutfak bezinin uzerine dikkatlice alın 5 dakika kadar soğutup, yağlı kağıdı sıyırarak cıkarım
Patates hamurunuzun uzerine daha once hazırladığınız karidesli ici dokup, yine bir spatula ile yayın ve hamurun dar kenarından nemli bezin de yardımı ile kıvırarak aynı bir rulopasta gibi sarın Karidesli Patates Rulosunu 2 parmak kalınlığında dilimler halinde keserek sıcak olarak servis yapın
imageskarideslipatatesrulosutarifiresimli5ad4539be0449