Karidesli Soslu Enginar Tarifi
Karidesli Soslu Enginar Tarifi Resimli
Karidesli Soslu Enginar
imageskarideslisosluenginartarifi5ad42e155d2aa
Karides soslu enginar yapımında kullanılacak malzemeler:
6 adet enginar
12 adet jumbo karides
1 tane soğan
1 tane pırasa
3 diş sarımsak
Karides soslu enginarın yapılışı:
Enginarlar su, limon, un, şeker, zeytinyağı ve tuz ile birlikte pişirilerek soğumaya bırakılır Jumbo karideslerin kafaları ayıklanır, soğan, pırasa ve sarımsak ile beraber zeytinyağında iyice kavrulur Uzerlerini ortecek kadar sut ilave edilir Kapağı yarım kapalı şekilde, 45 dakika kısık ateşte pişirilir Kafaların ezilen parcalarının ayrılması icin once mikserden daha sonra ise cok ince bir tel suzgecten gecirilerek suzulur Boylece turuncu bir sos elde edilir Bu sosa Fransızlar “le bısgue adını vermişlerdir Roka, nane, maydanoz, dereotunu ince olacak şekilde kıyılır Yeşil limon kabuğu rendelenir Limon suyu, susam, tuz ve susam yağı eklenir Karidesleri tavada azar azar zeytinyağı, kajun baharatı, tuz ve beyaz biber ilave edilerek pişirilir Midyeler zeytinyağı ile tavalanır frenk soğanı ilave edilir Enginarların uzerine, sıcak midye ve karidesleri koyulur Yanına ise yeşillikleri ve hazırlanmış ozel sosu koyulur ve servis yapılır Besin değeri muthiş karides soslu enginarın lezzetine gercekten doyamayacaksınız…
Karidesli Soslu Enginar Tarifi Resimli
Karidesli Soslu Enginar
imageskarideslisosluenginartarifi5ad42e155d2aa
Karides soslu enginar yapımında kullanılacak malzemeler:
6 adet enginar
12 adet jumbo karides
1 tane soğan
1 tane pırasa
3 diş sarımsak
Karides soslu enginarın yapılışı:
Enginarlar su, limon, un, şeker, zeytinyağı ve tuz ile birlikte pişirilerek soğumaya bırakılır Jumbo karideslerin kafaları ayıklanır, soğan, pırasa ve sarımsak ile beraber zeytinyağında iyice kavrulur Uzerlerini ortecek kadar sut ilave edilir Kapağı yarım kapalı şekilde, 45 dakika kısık ateşte pişirilir Kafaların ezilen parcalarının ayrılması icin once mikserden daha sonra ise cok ince bir tel suzgecten gecirilerek suzulur Boylece turuncu bir sos elde edilir Bu sosa Fransızlar “le bısgue adını vermişlerdir Roka, nane, maydanoz, dereotunu ince olacak şekilde kıyılır Yeşil limon kabuğu rendelenir Limon suyu, susam, tuz ve susam yağı eklenir Karidesleri tavada azar azar zeytinyağı, kajun baharatı, tuz ve beyaz biber ilave edilerek pişirilir Midyeler zeytinyağı ile tavalanır frenk soğanı ilave edilir Enginarların uzerine, sıcak midye ve karidesleri koyulur Yanına ise yeşillikleri ve hazırlanmış ozel sosu koyulur ve servis yapılır Besin değeri muthiş karides soslu enginarın lezzetine gercekten doyamayacaksınız…
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.